Okan Bayülgen’e Hakaret Davası

Okan Bayülgen hakkında ‘Uykusuzlar Kulübü’ adlı programda Youtuber Muhammet Çumanoğlu için ‘Gerizekalı’ ifadesini kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Bayülgen, 2 yıl 4 aya kadar hapsi istemiyle yargılanacak.

25.02.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-15:21) Okan Bayülgen’e Hakaret Davası

Youtuber Muhammet Çumanoğlu, Okan Bayülgen’in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Günaydın’da yer alan habere göre; Muhammet Çumanoğlu’nun savcılığa sunduğu dilekçede ‘Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın Youtube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır’ denilmişti.

‘GERİ ZEKALI İBARESİNİ KULLANDIM’

Muhammet Çumanoğlu’nun şikayeti ardından İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ifade veren Okan Bayülgen ise ‘Muhammet Çumanoğlu'nun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında 'gerizekalı' ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır’ demişti.

2 YIL 4 AY HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık, Okan Bayülgen'in ifadesinde de hakaret içerikli 'Geri zekalı' cümlesini kullandığını kabul ederek, ünlü sunucunun 'Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret' suçunu işlediğine kanaat getirdi. Okan Bayülgen hakkında 2 yıl 4 ay hapis istemiyle iddianame düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal