Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Fahrettin Koca, aşılama uygulamasında sıranın öğretmenlere geldiğini açıkladı. Peki, Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Aşı randevusu e nabızdan nasıl alınır?

25.01.2021-17:03 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-17:08) Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Öğretmenlerin aşı önceliğine alınması için yapılan yoğun çalışmalarda sona ulaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 Mayıs tarihi itibari ile öğretmenlerin aşı randevularının açıldığını belirtirken, aşı randevusunun da e nabızdan nasıl alınacağına ilişkin araştırmalarda da artış yaşandı.

ÖĞRETMENLERE AŞI UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'de sağlık çalışanları ile başlayan aşılama uygulamaları, yaş grupları ve mesleki gruplar ile yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşı randevusu alabileceği bilgisi paylaşılmıştı. 18 Mart tarihi itibari ile de aşı olmayı büyük bir istek ile bekleyen bir diğer meslek grubu da öğretmenler için aşı randevuları açılmış oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmenlere aşı uygulamasına dair yapmış olduğu açıklamada "Bugün aşı kampanyasında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık. Şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz." İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'da konuya dair yapmış olduğu paylaşımda "Meslektaşlarımız için öncelikli Kovid-19 aşı uygulaması sürüyor. Bugün 40 yaş üzeri tüm öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızın aşı randevuları açıldı. Şu ana kadar 752 bin 600 mesai arkadaşımız için aşı olma imkânı sağlandı. Randevularınızı e-Nabız'dan alabilirsiniz. Sağlıkla..." ifadeleri yer aldı.

AŞI RANDEVUSU E NABIZDAN NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için vatandaşın öncelikle aşı gurubu içerisinde olup olmadığını sorgulama yapması gerekiyor. Bunun için de cep telefonundan SMS ile ASI yazıp boşluk bıraktıktan sonra, Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp, 2023'e gönderilmesi gerekiyor. Birey eğer aşı gurubunda ise randevu alması için yönlendirme alırken, eğer değilse bu da kişiye bildiriliyor.

Aynı zaman içerisinde aşı sorgulaması yine e nabızdan da kontrol edilebiliyor.

Sorgulama yapan kişi eğer aşılama grubu içerisinde yer alıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat de seçilmesinden sonra randevu işlemi oluşturulabiliyor.

Bununla birlikte e-Nabız ana ekranında yer alan randevu al seçeneği üzerinden de randevu alınabiliyor.

Randevu oluşturma işleminin ardından kişinin kayıtlı olan e postası ile cep telefonuna mesaj olarak, aşı uygulamasının yapılacağı tarih ve yer bilgisini kişiye veren bir bilgilendirme mesajı geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal