06.03.2021-17:16 (Son Güncelleme:06.03.2021-17:16)


1

Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada 'Bakanlığımız tarafından söz konusu duruma ilişkin inceleme/soruşturma başlatılmış olup iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır.' dedi.



2

Cemil Atlas İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi H.N.H., pandemi sebebiyle okullara ara verildiği dönemde kendi rızasıyla başörtüsü takmaya başladı. Annesi, kızının bu kararına itiraz etmeyip saygı duyarak destek verdi.



3

Okulda Kötü Örnek Oluyor!

Okulda Kötü Örnek Oluyor!

5 Mart Cuma günü de sabah okuluna giden kız öğrenci H.N.H., bu kez de Okul Müdür Yardımcısı Nilay P.'nin baskılarına maruz kaldı. Müdür yardımcısı Nilay P., öğrenciye başını açmasını, diğer öğrencilere kötü örnek olacağını söyledi. Öğrencinin bu isteği kabul etmemesi üzerine okula almayarak okul girişindeki güven kulübesine oturttu.



4

Bu arada da öğrencinin annesi S.P.'yi arayarak, 'Senin çocuğun başını açmıyor, başı kapalı okula alamam. Okulda kötü örnek oluyor' ifadelerini kullandı. Bunun üzerine öğrenciyi, yarım saat kırk dakika kadar bekletildiği güvenlik kulübesinden dedesi alarak evine götürdü.



5

Bakanlık Harekete Geçti!

Bakanlık Harekete Geçti!

Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada 'İzmir Bayraklı'daki bir ilkokulumuzda, bir velimizin açıklamalarıyla kamuoyu gündemine yansıyan iddialar üzerine Bakanlığımız tarafından söz konusu duruma ilişkin inceleme/soruşturma başlatılmış olup iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır.



6

Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir.



7

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.' ifade edilirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR