Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

Pratik tüyolarımız sayesinde saatlerce ocak ovalamaya vakit ayırmayacaksınız. Bundan sonra ocak başlıklarınız 1 dakikada tertemiz olacak! İşte ocak temizliğinin püf noktaları...

29.01.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-17:48)

Mutfak temizliğinin en inatçı, zorlu lekeleri herkesin temizlemekten muzdarip olduğu ocak başlıklarını birçok insan temizlemeyi sevmez. Mutfak temizliğinde vakit alan ocak başlıklarını temizlemekte sorun mu yaşıyorsunuz? Pratik tüyolarımız sayesinde saatlerce ocak ovalamaya vakit ayırmayacaksınız.

Birkaç basit tüyo ile ocak başlıklarınızı temizlemek artık kolay bir hale geliyor. Mutfak temizliğine  her alanda olduğundan daha fazla önem vermelisiniz. Bu bölgede kirlerin birikmesi sağlınızı tehdit ederek oldukça tehlikeli olabilir. Kirleri temizlememek ölümcül olabilir. İnatçı yağ lekeleri, kir ve yemek artıkları ocak başlıklarının deliklerine tıkandığında ocağınızı tıkayabilir.

Bu yüzden ocak başlıklarınızı tertemiz tutmak için bu harika tüyolara ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte tertemiz başlıklar için ihtiyacınız olanlar:

Karbonat 

- Bulaşık süngeri 

- Temizlik bezi

- Ataş 

OCAK TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

Öncelikle ocağınızın gaz vanasını kapatmalısınız. Kapaklarınızın altında, gaz kanalının üzerinde ocak başlıkları bulunur. Kapakları ve ocak başlıklarını dikkatli bir şekilde yukarı kaydırarak çıkarın. Bu yaptığınız işlem temizlik sırasında olası bir kaza çıkmasını önler. Daha sonra ocak başlıkları için sıcak bir suyun bulunduğu kasenin içine karbonat koyarak bekletin. Ardından bulaşık süngeri ile ovalayın. Güçlü lekeler için sabun ve sıcak su yardımı ile birlikte eski bir diş fırçası kullanın. Bağlantılı noktalardaki boşluklar eğer tıkalıysa ataş kullanın. Ataşı düz bir hale gelecek şekilde kıvırın dar boşluklardan ittirin. Bu işlem sonrasında kirler diğer taraftan çıkacaktır. Metale zarar vermemek için kurumasına özen gösterin. 


ELEKTRİKLİ OCAKLARI NASIL TEMİZLEMELİSİNİZ ?

İşte elektrikli ocakları temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler:

- Deterjan

- Karbonat

- Bulaşık süngeri 

- Mikrofiber bez 

- Temizlik bezi 

Eğer elektrikli ızgaranız ve tablaları tamamen yağla kaplıysa, kalıntıları temizlemek için ocağı birkaç dakikalığına açın. Parçalar soğuduktan sonra tablaları sıcak, sabunlu bir suyla yıkayın, ardından 2 ölçek karbonat ve 1 ölçek su karışımında 15 dakika bekletin. Tablalar karışımda beklerken ısıtıcı ızgarayı bezle temizleyin. Damlama tablalarını ovalayın ve karışımı durulayın. Yıkamak ve durulamak için temiz bir sabunlu su kullanın. Bu aşamadan sonra eski parlaklığına kavuşana kadar mikrofiber bizle silebilirsiniz. 

SET ÜSTÜ OCAKLAR NASIL TEMİZLENİR?

Set üstü uçakları temizlerken dikkatli olmalısınız. Elektrikli çakmağı ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Öncelikle ocak başlığınızın üzerindeki yağlı tabakayı temizlemek için ocağınızı nemle bir bezle silin. Böylelikle ocağın üzerindeki yağlı kir tabakası yumuşamış olacaktır. Karbonat karışımı hazırlayarak karışımı ocağın yüzeyine yayarak 15 dakika bekletin. Gördüğünüz gibi gözünüzün korkmasına gerek yok. Ocak temizliği için pahalı deterjan ve malzemelere saatlerce vakit harcamanıza gerek yok. Tüm bu adımları izleyerek pırıl pırıl ocak başlıklarına sahip olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal