O İşte Çalışanlar İşsizlik Maaşı Alamayacak!

Sağlıkta şiddetle mücadeleye ilişkin düzenlemeleri de içeren, torba yasada, aile hekimlerine yönelik maddelere de yer verildi.

16.11.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-14:49)

Sağlıkta şiddetle mücadeleye ilişkin düzenlemeleri de içeren, torba yasada, aile hekimlerine yönelik maddelere de yer verildi. Yasa ile Aile Hekimliği Kanunu’nun 3. maddesine, ihtiyaç duyulması halinde kamu görevlisi olmayan aile hekimleri ve aile sağlığı personellerinin 65 yaşına kadar çalıştırılabileceği ifadesi eklendi. Bu düzenleme, aile hekimlerine 65 yaşından sonra çalışma yasağı getirildiği şeklinde değerlendirildi.

AİLE HEKİMLİĞİNDE ÇALIŞANLARA İŞSİZLİK MAAŞI YOK

Kamu görevlisi olmayan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları İşsizlik Sigortası'ndan çıkartılacak. Halen bunlar için brüt maaş üzerinden yüzde 1 çalışan, yüzde 2 işveren primi kesiliyor.Yasa gereğince aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları, KİT’lerde ve diğer kamu kurumlarında çalıştırılan sözleşmeli personel gibi İşsizlik Sigortası kapsamından çıkartılacak. Bu şekilde, işsiz kaldıklarında işsizlik maaşı alamayacaklar.

Eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bu düzenlemeye niçin gerek duyulduğunu açıklarken, istifa edenlerin ve haklı sebeplerle sözleşmesi feshedilenlerin zaten işsizlik maaşı alamadığını ifade ederek, 'Bu da kullanılmayan ve boşuna yapılmış prim ödemesi demektir' ifadelerinin kullandı.

İşsizlik Sigortası Fonu’na prim kesintisinin sona ermesinin, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanlarına ortalama 50 lira, aile hekimlerine ise 100 lira aylık zam olarak yansıyacağı açıklandı. Fakat, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları adına şimdiye kadar yatırılan primler kendilerine iade edilmeyecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal