Normalleşmede Yeni Adım! Düğün ve Nikahlarda Kısıtlamalar Kalktı

15 Haziran’dan itibaren kapalı alanlarda en fazla 100 davetli sayısı kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramı da bununla beraber başladı.

15.06.2021-20:28 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-21:00) Normalleşmede Yeni Adım! Düğün ve Nikahlarda Kısıtlamalar Kalktı

Koronavirüsün yayılmasını önlemek adına alınan tedbirlerde nikah törenlerine ve düğünlere bir süreliğine ara verilmişti. 1 Haziran'da ise nikah törenleri ve düğünler kısıtlamalarla bazı koşullarla birlikte tekrar başlamıştı.

YİYECEK VE İÇECEK İKRAMI YAPILABİLECEK

Kademeli normalleşmeyle birlikte 15 Haziran’da düğünlerde ve nikah törenlerindeki kısıtlamalar da kalktı. Bu bağlamda, davetlilere yiyecek-içecek ikramına tekrar başlayacak. Kapalı alanlarda ise daha önce karar verilen en fazla 100 davetli sınırı da sonlanacak. Önlemler dahilinde düğünler 21.00’de sona erecek.

EN FAZLA 100 DAVETLİ KISITLAMASI SONA ERDİ

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünler ile alakalı açıklanan tüm kurallara eksiksiz uyum sağlanması, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafeler olması ve temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet edilmesi, yiyecek ve içecek ikramı yapılmaması, bir kişi için en az 6 m² alan bırakılması, en fazla 100 davetli ile sınırlanması şartları yer almıştı. Ancak 15 Haziran tarihinde bu kısıtlamalarda normalleşmeye yeni bir adım atıldı.

NİŞAN VE KINALAR 1 TEMMUZ'DAN SONRA BAŞLIYOR

Bakanlığın açıkladığı yeni adımlara göre yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda en fazla davetli sayısı hususunda kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü itibarıyla sonlandı. Bu tarihten sonra nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramına başlanabilecek ve kapalı alanlarda kişi başına asgari 6 m² alan bırakılması koşulu itibarıyla en fazla davetli sınırı uygulanmayacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

'TÜRKİYE İYİ BİR NOKTAYA GELDİ'

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, koronavirüs ile mücadelede Türkiye'nin iyi noktaya geldiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal