Nissan Efsanevi Modelin Kaderini Belirledi: Skyline Üretimine Devam Dedi!

Otomobil severlerin çok yakından tanıdığı, sevmeyenlerin ise popüler yarış filmleri veya oyunlarından biraz aşina olduğu efsane Nissan modelinin kaderi ne olacak?

16.06.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-10:23) Nissan Efsanevi Modelin Kaderini Belirledi: Skyline Üretimine Devam Dedi!

Severlerinin gönlüne taht kuran Skyline, aslında 1966 yılından itibaren Nissan tarafından üretilen orta sınıf otomobil modelidir. Ancak yine de, station wagon ve sedan kasa tipinin yanı sıra sportif coupe gövdesi ve motoruyla popülerliğe adım adım koşmayı da başardı.

Özellikle ünlü yuvarlak stop lambalarıyla bilinen Skyline, özellikle video oyunları, filmler ve dergilerdeki popülerliği sayesinde aracın satılmadığı birçok ülkede de gri ithalat yoluyla yüksek talep görmüştü. 11. Nesilden sonra ise popülerliği azalarak gözden düştü.

Geçtiğimiz günlerde de Skyline’ın üretiminin durdurulacağı iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine açıklama yapan Nissan, Japon pazarı için sedan modelin üretiminin sona erdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Nissan Skyline

NİSSAN’IN TEK SEDANI OLACAK

Nissan başkan yardımcısı Asako Hoshino; ‘Skyline, markanın Japonya’daki ürün gamında bulunan tek sedan otomobil olmaya devam edecek. Skyline markanın sembollerinden birisi ve modelin geliştirilmesi durdurulmayacak. Japonya'da satılan diğer iki sedan; Nissan Fuga ve Cima modellerinin üretimi yakında durdurulacak.’ Dedi.

Şu an Japonya’da satışta bulunan 13. nesil Nissan Skyline 2013 yılında ortaya çıktı ve 2019 yazında makyajlandı. Model, Japonya dışındaki diğer pazarlarda Infiniti Q50 olarak satılıyor, fakat Infiniti olarak bile Türkiye’de satılmadığını hatırlatalım.

Ayrıca şirket, 30 yaşındaki eski Skyline modeli için yeni parçalar üretmeye devam ediyor ve bu yılın ilkbaharında ciddi bir parça üretim talebi yaşandı. Bu da; Nissan’ın kalitesini ve efsanevi Skyline modelinin hala ne kadar çok sevilerek tercih edildiğini gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal