Nijmegen:"Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet ettik, Avrupa'ya gidemezler"

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun bonservis bedelinin yarısını ödemediğini duyuran NEC Nijmegen Kulüp Müdürü Wilco van Schaik, şaşırtıcı sözler söyledi.

26.12.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-13:36) Nijmegen:"Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet ettik, Avrupa'ya gidemezler"

Fenerbahçe'nin 2018'in Temmuz ayında Hollanda Takımı NEC Nijmegen'den aldığı Ferdi Kadıoğlu'yla alakalı önemli açıklamalar yapıldı. Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu'nun bonservis ücretinin yarısını tahsil edemediklerini söyleyen NEC Nijmegen, Fenerbahçe kulübünü FIFA'ya şikayet ettiklerini iletti.

"Yarısı Ödenmedi!"

NEC Nijmegen Kulüp Müdürü Wilco van Schaik, Sarı Lacivertliler'in Ferdi Kadıoğlu'nun ödemesi gereken toplam ücret 1,4 milyon euronun yalnızca 700 bin euroluk bir miktarını verdiğini ve Fenerbahçe kulübünden 1,5 yıldır arta kalan 700 bin euroyu tahsil edemediklerini kaydetti.

"FIFA'ya başvurduk ve şimdi bir karar bekliyoruz"

Wilco van Schaik kaydettiği konuşmada "FIFA'ya başvurduk ve şimdi bir karar bekliyoruz. 10 Kasım'dan önce cevap bekliyorduk ama sanırız onlar da çok meşgul. Bizim için gerçek anlamda eşi benzeri görülmemiş bir olay." sözlerini söyledi.

"Yılbaşında sonuç bekliyoruz"

20 yaşındaki genç yıldız konusunda açıklamaya devam eden Wilco van Schaik, "Ferdi Kadıoğlu'nun Fenerbahçe'de oynaması gerçekten güzel bir şey ama hala bu parayı bekliyor olmamız çılgınca bir şey. Ocak ayında bir sonuç alacağımızı umuyoruz ve artık bu ödemenin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Geçen sene küme düşme tehlikesi yaşadılar"

Wilco van Schaik, Fenerbahçe'yle alakalı olarak "Borç anlamında ne duruma geldiklerini biliyoruz. Geçen sene küme düşme tehlikesi yaşadılar, Phillip Cocu gibi bazı isimlere tazminat ödemek zorunda kaldılar. Türkiye gibi ülkelerde böylesine borçlar varken yeniden borçlanmaya bize göre daha farklı bakılır." sözlerini kaydetti.

"Her Hafta Fenerbahçe'yi Kontrol Ediyoruz"

Hollanda ekibinin yönetici ayrıca "Fenerbahçe şu an ligde dördüncü ve umarız Avrupa kupalarına katılır. Çünkü o zaman UEFA lisansı almak için başvuru yapacaklar ve bu da tüm borçları ödemeyi ve onay almayı gerektiriyor. Her hafta Fenerbahçe'nin Süper Lig'de ne yaptığını ve sıralamadıki yerini kontrol ediyoruz." dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal