Nihat Özdemir: 'Başakşehir Hepimiz İçin Gurur Kaynağı'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Başakşehir'in galibiyeti hakkında ve coronavirüs hakkında bir konuşma yaptı.

13.03.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-11:13) Nihat Özdemir: 'Başakşehir Hepimiz İçin Gurur Kaynağı'
İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmasında Danimarka takımı Kopenhag’ı 1-0 yendi. Maçın sonrasında TFF Başkanı Nihat Özdemir, muhabirlere açıklamalar yaptı.

Türkiye’e lazım olan puanları Başakşehir’in getirdiğini vurgulayan Özdemir, “Galibiyetten dolayı, Başakşehirli futbolcuları, teknik heyeti, başkanını tebrik ediyorum. Gerçekten Avrupa Ligi'nde galibiyete, puanlara ihtiyacımız vardı. Sağ olsun Başakşehir kulübümüz bu ihtiyacımızı gideriyor. Teşekkür ediyorum. İnşallah rövanşta da iyi bir netice alarak artık hepimizin bildiği gibi çeyrek finale kalmış olacak. Bu hepimiz için bir gurur kaynağı. Onun için kendilerini tebrik ediyorum. Yollarını devam etmelerini arzuluyorum” sözlerini söyledi.

Maçı takip eden seyircileri de tebrik eden Özdemir, “Gördüğüm kadarıyla tribünlerde her kulübün formasıyla taraftarı vardı, hepsinin elinde Türk bayrağı vardı. Bugünlerde en büyük ihtiyacımız olan birlik ve beraberliği bugün Başakşehir Stadyumu’nda bütün taraftarlar örnek bir hareketle gösterdiler. Taraftarları ayrıca tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar sadece Başakşehir’i desteklediler. Şimdilik mutlu sona da ulaştık” ifadelerini kullandı.

Liglerin nisan ayının sonuna kadar taraftarsız olarak sürmesini de yorumlayan Nihat Özdemir, “Hepimizin bildiği gibi bugün devletimizin en üst organı, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında 5 saate yakın bir toplantı yapıldı. Bütün bakanlar, yetkililer, otoriteler katıldı. Toplantının sonunda insan sağlığını önde tutarak Türkiye’deki ligler için bir karar aldılar. 30 Nisan’a kadar bütün maçlar taraftarsız, seyircisiz oynanacaktır. Hepimizin bir tek görevi var, bu kararı uygulamaktır. Bütün takımlarımız bu kadarı uygulayarak, 30 Nisan’a kadar olan maçlarını seyircisiz olarak oynayacaktır. O da bir futbol. Yalnız biz bunu sadece Türkiye olarak yapmadık. Avrupa’da bütün ülkelerde hemen hemen bırakın maçların seyircisiz oynanmasını, ligler erteleniyor. İnsan sağlığı herkesten önemli. Onun için en kısa zamanda Türkiye’de gözükmemesine rağmen bu tedbirlerin alınmamasını can-ı gönülden destekliyorum. İnşallah bu sıkıntıdan hep birlikte kurtulacağız” diye konuştu.

Liglerin şu anda ertelenmesi gibi bir halin olmadığını aktaran Özdemir, “Bizim şu andaki tercihimiz taraftarsız olarak 30 Nisan’a kadar devam etmesi. Bu kararı aldık. İnşallah bunu uygulayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal