Nihat Kahveci'den Galatasaray Yorumu

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan aldığı Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasını Spor Yorumcusu Nihat Kahveci değerlendirdi.

22.02.2021-18:42 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-18:42) Nihat Kahveci'den Galatasaray Yorumu

Spor yorumcusu Nihat Kahveci, Galatasaray'ın zirve yolculuğunda çok önemli bir 3 puan aldığı Aytemiz Alanyaspor maçını yorumladı. 

Nihat Kahveci yapmış olduğu açıklamalarda ;

ALANYA MAÇI FARKLI BİR MAÇTI

Alanyaspor'a karşı Galatasaray önceki maçlarda geriden oyun kurarak oynamaya çalışmıştı ve başarılı olamamıştı. Donk nasıl bir oyuncu, orta sahadan devşirme bir oyuncu, geriden oyun kurmayı sever. Onunla başlamayacağım demiş direk ben bu oyunda geriden başlamayacağım. Alanya çünkü önde basıyor, Muslera'ya kadar. Bence de doğru tercih çünkü sonucu da aldı.

TAYLAN KESİK YEDİ

Alanya maçının çok mücadeleci bir maç olacağı da belliydi. Birebirler, hava topları Babacar'dan dolayı. Ama Taylan'ın olmaması, özellikle kupa maçında çok kızmış ona Fatih hoca. 3-0'lık maçın ilk yarısında mesela. Belhanda'ya da öyle. Belli yani yoksa Taylan artık Milli takıma gitmeli derken artık kesik yiyen Etebo'ya formayı veren konumuna geliyor. Orta sahada mücadele deyince de Etebo'yla oynayabiliyorsunuz. Ama Etebo da olunca ortada pas yapamıyorsunuz.

GALATASARAY GOLÜ ÇOK İYİ HAZIRLADI

Muslera oyuna başlarken, sahaya bakıyor, stoperlerle oynayamıyorum. Direk ileri oynuyor Muhammed çok güzel göğsüyle indiriyor Yedlin'e. Yedlin 40 metre Xabi Alonso, Xavi, Iniesta'nın pası gibi bir top. Emre'nin de çok iyi kontrolü ve muhteşem bir gol.

MOHAMED'İ TÜM FORVETLER İZLEMELİ

Mostafa Mohamed'in oyununu 150 dakika izlerim, bütün forvet oyuncuları izlesin bir şeyler alırlar. Bir oyuncu arkası dönük bu kadar güzel oynar ve arkasını da hızlı döner, tehlike yaratabilir. Direkten dönen de bir pozisyonu var. Onyekuru'nun da hatta pozisyonu vardı.

TARAFTARLAR HEP GÖZE HOŞ GELEN OYUNU İSTER

İkinci yarı için de Şampiyonluğa oynayan takımların için benim hep söylediğim bir şey vardır. Taraftar hep göze hoş gelen futbol ister. Bunun en önemli yolu da topa sahip olmaktır. Galatasaray'ın geninde de topa sahip olmak vardır. Galatasaray topu alınca taraftarını mutlu eder. Galatasaray taraftarları 45 dakika değil 500 dakika maç izledim diye düşünen Galatasaray taraftarları vardı.

ONYEKURU VE MOHAMED ÇOK YORGUNDU

Galatasaray kendi yarı sahasına kapanmış, sağdan soldan 50 tane orta karamboller derken son dakikaya kadar eziyet çekmiş bir futbol vardı Galatasaray'da. Galatasaray bu kadar mahkum oynamamalıydı.Mohamed'in peş peşe çok maç oynaması ikinci yarıda yorulması, Onyekuru'nun da bence ikinci yarıda bekleneni verememesi, Arda'nın hücumu unutması Yedlin'le beraber sağ beki tutmasından dolayı atağa çıkamayan bir Galatasaray vardı.

GALATASARAY'IN 5 MAÇI DA KOLAY DEĞİL

Galatasaray önündeki 5 maçı da kazanır diyoruz falan Erzurumspor ligde kalmaya çalışıyor, Ankaragücü de öyle Hikmet hoca geldi 10 kişiyle önemli puan aldılar. Sivas maçı her zaman zordur. 7'de 7 yapmak hemen lider yapıyor. Böyle seri yapan hemen lider olabiliyor. Daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe'de öyle.

FUTBOL SÜRPRİZLERE AÇIK BİR OYUN

Kazanabilir hepsini görünüyor ama ölüm kalım maçları bunlar. Ne kadar kağıt üzerinde 15 puan alır desek de arada sürprizler oluyor. 2. yarıdaki futbol sıkıntı mesela. Bunu diğer maçlarda böyle bir şey yaşamaz. Bazen bakıyorsunuz Marcao hata yapabiliyor. Luyindama ıska yapıyor gol yeniyor. Bireysel hata yapılmadığı sürece önümüzdeki 5 maçında favori net Galatasaray.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal