New York'taki süpermarkette toplu katliam! Irkçı saldırgan onlarca kişiyi öldürdü

ABD’nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentinde bulunan bir süpermarkette silahlı saldırı olayı meydana geldi. Gerçekleştirilen silahlı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırganın 18 yaşında beyaz olması ırkçı saldırı şüphesini de beraberinde getirdi.

15.05.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-13:07) New York'taki süpermarkette toplu katliam! Irkçı saldırgan onlarca kişiyi öldürdü

ABD'nin New York eyaletinden gelen bir haber dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Eyalete bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkette gerçekleştirilen silahlı saldırıda aralarında market güvenlik görevlisi ve saldırgana müdahale etmek isteyen polis memurunun da yer aldığı 10 kişin hayatını kaybettiği haberi paylaşıldı. Haberde ayrıca saldırıda 3 kişinin ağır yaralandığı diğer yaralılarının sayısının henüz belirlenmediği belirtildi.

Buffalo kentine yaklaşık olarak 5 km kuzey bölgesinde yer alan Top Friendly isimli süpermarketin, bölgede genellikle siyasilerin çoğunluk olarak yaşadığı mahallede olduğu öğrenildi. Saldırı gerçekleşir gerçekleşmez bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, saldırgana müdahale etmeye çalışan market güvenlik görevlisiyle bir polisin ölen 10 kişinin arasında olduğu bilgisi paylaşıldı.

New York'taki süpermarkette toplu katliam

3 kişinin ağır yaralandığı ve diğer yaralıların sayılarının netleşmediği yönünde yapılan açıklamalarda bölgenin polisler tarafından kontrol altına alındığı ve saldırganın da yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili geniş çapta bir soruşturma başlatıldığı bilgisini paylaşan yetkiler saldırının ırkçı bir girişim ile yapılıp yapılmadığı konusunda da araştırma başlatıldığını ifade ettiler.

Silahlı saldırı ırkçı girişimle mi yapıldı?

Yerel basında yer alan haberlerde ise saldırganın tüfekli olduğu ve vücut zırhı benzeri bir giysi giydiği belirtilirken saldırganın Payton Gendron adında 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklandı.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre Buffalo kentinin dışında yaşayan saldırganın hedef aldığı 13 kişiden 11'inin siyahi olduğunu öğrenilirken Payton Gendron isimli saldırganın süpermarkete girdikten sonra elindeki tüfekle etrafa ateş açtığını olayın ırkçı saldırı girişimi olabileceği şüphesinin yüksek olabileceği belirtildi.

Şüphelinin ayrıca saldırıyı sosyal medya platformu olan Twitch'de canlı olarak yayımladığı görülürken, saldırıdan hemen sonra Twitch'in görüntüleri kaldırdığını açıkladı.

New York'taki süpermarkette toplu katliam

"En kanlı saldırı"

Yaşanan olaya ilişkin ABD Başkanı Joe Biden'e bilgi verilirken 18 yaşındaki saldırganın hakim karşısına çıkarıldığı bildirildi. Hakkında sunulan birinci derece cinayet suçlamalarını reddeden saldırgan Gendron'un 17 Mayıs tarihinde ikinci kez hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Erie County Bölge Başsavcısı John Flynn, mahkeme sonrası düzenlediği bir basın toplantısında, saldırgan şahsın birinci derece cinayetten yargılanması gerektiğini ve suçlu bulunması halinde hakkında müebbet hapis cezası isteneceğini söyledi. Flynn, saldırının ayrıca terörizm soruşturması kapsamında alındığını da sözlerine ekledi.

Yerel basın ise yayınladığı haberlerde 2022 yılının başında beri gerçekleşen saldırıların içinde bu saldırının en kanlı toplu katliam saldırısı olduğu belirtildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal