New York Times Gazzeli Çocukları Paylaştı

New York Times gazetesi Gazze'de hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını ve hayallerini 2 sayfa da yayımladı.

29.05.2021-01:34 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-01:34) New York Times Gazzeli Çocukları Paylaştı

İşgal altında olan ve katliam yapılan Filistin halkına göz kapatan Amerikan medyası, bu kez şaşırttı. New York Times gazetesinin ilk sayfasında Gazze'de yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarını basıldı. Fotoğraflarda bulunan Türkiye ayrıntısı ise dikkat çekti.

Haberde, “67'si Gazze'de; 2'si de İsrail tarafında çocuklar hayatını kaybetti” başlığını kullanan gazete, çocukları öldüren unsurun İsrail askeri olduğunu yazmadı.

New York Times, haberle ilgili iç bölümde yer alan iki sayfayı da Gazze olaylarına ayırdı.

''RÜYALARI VE KABUSLARIYLA BİRLİKTE GÖMÜLDÜLER''

Bu bölümde "Rüyaları ve kabuslarıyla birlikte gömüldüler" manşeti dikkat çekti.

Haberde çocukların yaşam öykülerinden ve büyüyünce ne olmak istediklerinden örnekler alarak, çocukların çizdiği resimleri bu sayfalara bastılar.

FİLİSTİNLİ ÇOCUĞUN TÜRKİYE SEVGİSİ

İç sayfalardaki bölümde Türkiye ile ilgili önemli ayrıntılar da vardı. 10 yaşında yaşamını yitiren çocuklardan birinin çizdiği son resimde Filistin bayrağının yanına Türk bayrağını da eklemesi Filistinli çocukların Türkiye’ye olan sevgisi de dikkat çekti.

 

Haberler arasında 7 yaşında yaşamını yitiren Abdurrahman el-Hadidi'nin ise Türkiye'ye gitmeyi hayal etmesi önemli bir detaydı.  Gazete  "Onlar doktor, sanatçı, lider olmak istemişlerdi" başlıklarıyla yaşanan insanlık suçuna dikkat çekti.

İsrail'in Haaretz Gazetesi de benzer bir şekilde katledilen çocukları paylaşmış "Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli bu" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal