Nerede Üretildiği Bilinmeyen Maskelere Dikkat

Salgın nedeniyle takılmaya başlanan maskelerin doğru kullanımı kadar, hijyenik bir ortamda üretilmiş olması da büyük bir önem taşıyor. İş sağlığı ve güvenliği uzmanından alınan bilgiler ise özellikle seyyar satıcıları işaret ediyor.

23.09.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-13:30)

Okulların açılması, son dönemde toplumda görülen rehavet ile birleşince doğru maske kullanımının önemi bir hayli artmış durumda. Aşıların düzenli bir şekilde yapılması sosyal mesafe ve maske kullanımı bu noktada önemini iyice arttırmış durumda. Bu noktada da iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Mehmet Narin, vatandaşların maske kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu. Semt pazarlarından satın alınan ve hijyenik ortamlarda üretimi sağlanmayan maskelerin, koronavirüse oranla 100 kat daha tehlikeli olduğunu belirten Narin, Diyarbakır'da maske kullanımının da azaldığını gözlemlediğini aktardı. Mehmet Narin, vatandaşların maskeyi doğru biçimde kullanmasının önemine değinerek, semt pazarları ile seyyar satıcıların tezgahlarında bulunan maskeler konusunda uyarıda bulundu. Koronavirüs salgınının başlangıcında maske fiyatlarının oldukça yükseldiğini hatırlatan Narin, '50 adet maske bulunan bir kutunun fiyatı ortalama 150 liraya kadar çıkmıştı. Şu anda maske fiyatı 20 liraya kadar düştü ama vatandaşların çok fazla kullanmadığını gözlemliyoruz’ şeklinde konuştu.

SEYYAR SATICILARDAN MASKE ALINMAMALI

Salgının ardından gelen maske takma zorunluğu Türkiye’de uygulanmaya başladıktan sonra, neredeyse her yerde maske satışları ile karşılaşmamız mümkün. Narin, sahte maske satışına da dikkat çekerek, 'Vatandaşlar maske alacağı yerlere dikkat etmesi gerekiyor. Şuan maalesef pazarda ve seyyar satıcılarda, nerede üretildiği bilinmeyen maskeler satılıyor. Bu maskeler bizi bırakın virüsten korumayı, sağlığımızı bile olumsuz etkileyebiliyor, virüs kapmamıza neden olabiliyor. Çünkü hijyenik bir ortamda üretilmeyen her maske aslında koronavirüsten 100 kat daha tehlikelidir diyebiliriz.' ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların ise maske alırken, ful ultrasonik diye adlandırılan kaynak yerlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, lastiğin üzerinde bulunan herhangi bir dikiş izi varsa o maskenin tercih edilmemesini öneriyor. Narin, maskenin 3 katmanlı olmasına ve burun telinin bulunmasına da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, 'Maskenin hijyenik bir ambalajda olacak şekilde almalarını tavsiye ediyoruz. Üzerindeki firmanın kayıtlı ve gerekli belgeye sahip olmasına da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsek sağlığımızı tehlikeye düşürebiliriz.' açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal