Nasıl Influencer Olunur?

Influencerlık son yılların en çok merak edilen meslek gruplarından biridir. Peki, Instagram influencerı nasıl olunur? Influencerlar ne kadar para kazanıyor.

26.01.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-15:49)

Influencerlık, son yıllarda sosyal medyada oldukça yaygınlaştı. Dünyaca tanınan ve önde gelen markaların influencerlar ile iş birliği yapması, birçok vatandaşa influencer olma isteği yaratmaktadır.

INFLUENCER OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Belli bir sayıda takipçiniz olması influencer olmanız için yeterli sebep değildir. Geniş kitlelere ulaşarak para kazanmak için influencer olmanın adımlarını dikkatle takip etmeniz gerekiyor.

Influencer olmak için temel adım, hangi alanda paylaşımlar yapmak istediğinizi belirlemektir. Özellikle bilgili ve tutkulu olduğunuz alanlarda seçim yaparak hakkında sürekli paylaşımlar gerçekleştirmeniz gerekir.

Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının profil ayarlarında işletme hesabı oluşturma seçeneği vardır. Bu seçenek ile hesabınızı normal bir hesaptan çok daha fazlası için ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz.

Hesaplarınızda paylaşacağınız içeriklerin güzellik ve estetik algısına uygun olması gerekir. Gözleri yoracak içeriklerden, karmaşık renklerden uzak durmakta fayda var. Renk uyumuna dikkat edilmiş ve neşeli içerikler ilgi çekici olacaktır.

Paylaşım sıklığınızı düzenli bir şekilde ayarladığınızda takipçilerinizin sadakati oluşur. Twitter'da daha aktif olmanız gerekirken Instagram'da haftada birkaç kez paylaşım yapmanız yeterli olacaktır. Ancak gönderi sıklığınızı sabitlemeli, günlerini belirlemeli ve tutarlı olmalısınız.

INFLUENCER KİME DENİR?

Yüksek takipçili ve etkileşimli hesaplarında bir ücret karşılığında markaların tanıtımını yapan kişilere influencer denmektedir. Influencerlar kendi hesaplarında ürün hakkındaki deneyimlerini paylaşarak markaların hesaplarına etkileşim gerçekleşmesini sağlarlar. 

instagram influencerı nasıl olunur

INSTAGRAM INFLUENCERI NASIL OLUNUR?

Bugün kullanılan birçok sosyal medya platformu influencerlığa müsaittir. Ancak özellikle Instagram ve YouTube ürün reklamları yapmak için daha müsait alanlardır. Bu nedenle markalar, tanıtım faaliyetlerini bu uygulamalar üzerinden yürütmeyi tercih etmektedir.

Instagram fenomeni olmak için düzgün hikaye paylaşımı, işletme hesabına geçmek, pazarlama konusuna bilgili olmak, doğru hashtag kullanımı, diğer Instagram influencerlarıyla yakın iletişim oldukça önemlidir. Bunların en başında bir konu seçip onun üzerinden ilerlemek elzemdir.  

Instagram hesabının çekici ve grafik açıdan birbiriyle bağlantılı olması gerekmektedir. Çekilen fotoğraflar oldukça birbirine uyumlu olmalıdır. 

INFLUENCER NE KADAR KAZANIYOR?

Influencerların kazandığı paralar, takipçi sayısına, tanıtımını yaptığı markaya, etkileşim oranına ve popülerliğine göre değişebilmektedir. Bazı Influencerlar sadece promosyon ürün için tanıtım yaparken popüler kişiler çok yüksek rakamlar kazanabilmektedir.

Sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanıyor merak ediyorsanız bu habere tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal