28.01.2019-17:54 (Son Güncelleme:02.08.2021-16:52)


1

PAZI

PAZI

Pazı tek başına bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum ise vücudun kimyasal reaksiyonlarını gerçekleştirmesi için gerekli olan enerjiyi sağlar.



2

ÇİLEK

ÇİLEK

Çilek afrodizyak etkisi yaratan meyvelerdendir. C vitamini ve mineraller bakımından zengin olan bu meyve serotinini yükseltir.



3

ÇERİ DOMATES

ÇERİ DOMATES

Çeride domateste likopen adı verilen antioksidan bulunur. Bu antioksidan zeytiyağı ile birlikte tüketilirse emilimi arttırabilir. İkinci beyin olarak da bilinen bağırsak sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Yaşlanmayı geciktirir ve cilde tazelik verir.



4

SİYAH ÇİKOLATA

SİYAH ÇİKOLATA

Siyah çikolata ya da bilinen adıyla bitter çikolata konsantrasyonu arttırır, kan akışını düzenler ve mutluluk verici bir besindir.



5

HİNDİ ETİ

HİNDİ ETİ

Bu besinde de yüksek miktarda triptofan bulunur.



6

MİDYE

MİDYE

Yağ oranı oldukça düşük olan mide, B12 vitamini, selenyum, iyot, protein ve çinko içerir. Tiroid hareketlerini düzenleyerek serotonin dengesini korur ve mutlu hissedilmesini sağlar.



7

KABAK ÇEKİRDEĞİ

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeğinde de serotonin artıran gıdalardan biri olan triptofan içermektedir. Stresi ve endişeyi önleyen bu besin sakinleştirerek rahatlatır.



8

MUZ

MUZ

Özellikle çocukların bayıldığı muz, serotonin salınımını arttırır. İçerisinde bulunan B vitami ise yorgunluğu alır.



9

MOR PATATES

MOR PATATES

Büyük alışveriş merkezlerinde bulabileceğiniz bu sebze antosiyenin isimli bir antioksidanı içerisinde barındırır. Antosiyaninler beyinsel hareketleri korur ve hafızayı daha iyi çalıştırır. Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir.



10

HİNDİSTAN CEVİZİ

HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizinin içerisinde bulunan trigliseritler sayesinde mutluluk vererek kan akışını düzenler.



11

KUŞKONMAZ

KUŞKONMAZ

Kuşkonmazda yüksek miktarda folikasit ve triptofan bulunur. Antidepresanlarda bulunan folikasit depresyon önleyici bir gıdadır. Triptofan da serotonin hormonunun salgılanmasına neden olur .



12

BAL

BAL

Bin bir derde deva olarak bilinen bal depresyonu önler, sinirleri yatıştırır ve rahatlatır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR