Mutlu Türkmen Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen karar sonucu Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen atandı. Peki, Mutlu Türkmen kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

21.04.2021-17:30 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-17:30) Mutlu Türkmen Kimdir?

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen karar ile birlikte Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen atandı. Prof. Mutlu Türkmen, iki senedir Bayburt Üniversitesi'nde görev hayatına devam etmekte.

MUTLU TÜRKMEN KİMDİR?

Mutlu Türkmen, 1973 tarihinde Gümüşhane Şiran Arıtaş Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimine Arıtaş Köyü İlkokulunda başlamış olup, Ankara Karşıyaka İlkokulunda da orta öğretimini tamamlamıştır. Daha sonra sırasıyla Özel Yükseliş Lisesi Orta Kısmı ve Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesini başarıyla tamamlamıştır.

MUTLU TÜRKMEN NE MEZUNU?

1997 tarihi içerisinde Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden büyük bir başarı ile mezun olmuştur. Ardından 2001 senesi içerisinde de Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Trafik Planlaması ve Uygulaması, 2005 senesinde de Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dallarından yüksek lisans eğitiminde derecelerini almıştır. 

2007 senesi içerisinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri (Tefsir) Anabilim Dalı'ndan doktora derecesi elde etmiştir. Beş yıl sonra 2012 senesinde ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim dalından ikinci doktora eğitimini başarıyla almıştır. 

30 Mart 2015 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumundan Beden Eğitimi ve Spor alanında Bilim Doçenti unvanını almış ve 21 Nisan 2020 tarihinde ise Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda profesör sıfatını alarak akademik kariyerinde büyük bir başarı ile ilerlemiştir.

MUTLU TÜRKMEN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Türkmen, 1997-2010 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi içerisinde İngilizce Okutmanı olarak görevde bulunmuştur. 2010-2012 tarihleri içerisinde, Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda öğretim görevlisi ve 2012 yılından itibaren de öğretim üyesi olarak görev üstlenmiştir. 

2012-2016 tarihleri arasında aynı okulda Müdür Yardımcısı sıfatı ile görevde bulunmuştur. 2016-2019 yılları arasında ise Rekreasyon Bölüm Başkanı olarak görev yapan Mutlu Türkmen, 15 Mart 2019 gününden itibaren Bayburt Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü içerisinde görev almaya başlamıştır.

2005’teki kuruluşundan itibaren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun Başkan Vekili sıfatı ile görev yapmış ve 8 Haziran 2018 tarihinde de Federasyon Başkanlığına oy çokluğu ile getirilmiştir. 26 Mayıs 2018 tarihinde Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanlığına seçilen Türkmen, Türk spor tarihinde uluslararası federasyon başkanlığına seçilmiş olan ikinci kişi olarak ismini Türk Spor tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal