Mutancana nasıl yapılır? Mutancana yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye mutancana tarifi

MasterChef Türkiye 2022 sezonu hız kesmeden devam ediyor. Mehmet, Danilo ve Somer şef birbirinden lezzetli yemekler yarışmacılarla paylaşıyor. Üçlü eleme turu devam ederken şeflerde yarışmacılardan birbirinden farklı yemekler yapmasını istemektedir. Yayınlanan programda şefler yarışmacılardan mutancana yapmasını istedi. Peki, Mutancana nasıl yapılır? İşte MasterChef mutancana tarifi…

27.07.2022-14:12 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-14:16) Mutancana nasıl yapılır? Mutancana yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye mutancana tarifi

2022 sezonu MasterChef Türkiye yarışmasının son bölümünde şefler yarışmacılardan lazanya yapmasını istedi. Yarışmacılardan lezzetli tarifler yapmaları istenirken en lezzetli yemeği yapan da bir üst tura geçmeye hak kazanmaktadır. Ekran başındaki izleyicileri de mutancananın nasıl yapılacağını merak etmektedir. Peki, Mutancana nasıl yapılır? İşte MasterChef mutancana tarifi…

Mutancana nasıl yapılır?

Mutancana tarifi birçok kişi tarafından araştırılıyor. 26 Temmuz 2022 tarihinde MasterChef Türkiye yarışmasında yarışmacıların yaptığı mutancana için gerekli malzemeler şu şekildedir: 

500 gram kuzu kol kuşbaşı

1 yemek kaşığı un

5 adet kuru erik

1 yemek kaşığı bal

3 diş sarımsak

5 adet kuru incir

1 yemek kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı tuz

12 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

½ çay bardağı kuru üzüm

3 su bardağı sıcak su

½ çay bardağı çiğ badem

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mutancana Tarifi

Mutancana yapımı 

İlk önce tereyağını tencerede erit dikten sonra üzerine zeytinyağını  ekleyerek etleri kavurunuz.

Etler rengini değiştirmeye başladığında arpacık soğanları ve  sarımsakları ekleyiniz. 

Etler suyunu çektikten sonra un ilave ederek karıştırma işlemine devam ediniz.

Unun kokusu çıkmaya başladığında su ekleyip tencerenin altını kısınız. Kapağını kapatıp bir süre kendi halinde pişmesini bekleyiniz. 

Daha sonra suda beklettiğiniz kuru üzüm ve eriklerle birlikte badem, incir, bal, sumak ve tuz ilave edip karıştırınız. Daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte bir 2 dakika kadar pişiriniz.

Yemeğiniz piştikten sonra altını kapatıp  15 ya da 25 dakika kadar dinlendiriniz. 

 Şimdiden herkese afiyet olsun… 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal