10.07.2019-10:33 (Son Güncelleme:27.12.2022-09:03)


1

Kimdir?

Kimdir?

11 Ocak 1970 tarihinde İstanbul'da doğan Mustafa Sandal, baba tarafından Erzincanlı; anne tarafından Adanalı'dır. Dedesi eski TRT sanatçılarından ritim ve saz üstadı Hüseyin İleri.



2

İşletme eğitiminin yanında uçuşa ve denize meraklı olduğu bilinen Mustafa Sandal'ın pilotluk sertifikası ve tekne kaptanlığı ehliyeti var. 90'lı yılların başında birçok şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında adından söz ettirmeye başlayan Sandal, 1994 yılında "Suç Bende" albümü ile önemli bir başarı yakaladı. Ardından "Aya Benzer" adlı şarkısıyla zirveyi yakalayan şarkıcı, Araba albümüyle de dünyanın dört bir yanına açıldı.



3

Çıkardığı her şarkıda yeni bir çıkış yakalayan ve yurt içinde ve dışında birçok ödüle sahip olan Mustafa Sandal, yeni sanatçılarla da çalışmayı seviyor. Şarkıcılığının yanı sıra Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Hakan Peker gibi isimlere de birçok beste vermiştir.



4

Mustafa Sandal sahnede Meral Akşener'le dans etti

Mustafa Sandal sahnede Meral Akşener'le dans etti

İyi Parti adına düzenlenen bir etkinlikte sahne alan Mustafa Sandal, Meral Akşener'le ilgili bir rüya gördüğünü söylerek, "Rüyamda görmüştüm. Birlikte Aya Benzer dansı yapıyorduk" ifadelerini kullandı. Sandal'ın paylaşımı sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Akşenir'i sahneye alan ünlü şarkıcı beraber dans etti. O anlar Twitter'da gündem oldu.



5

Mutlu bir evlilik sürdürdüklerine dair pozlar veren Mustafa Sandal ve eşi 10 yılın ardından boşanmıştı. Boşanmanın ardından uzun süre hayatına kimseyi almayan Mustafa Sandal Melis Sütşurup ile aşk yaşamaya başlamıştı.



6

Melis Sütşurup ile Mustafa Sandal evlendi.



7



8



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr