Mustafa Cengiz, Süper Lig'in Başlangıç Tarihini Açıkladı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Süper Lig'in ne zaman başlayacağına dair açıklamalarda bulundu.

25.03.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:37) Mustafa Cengiz, Süper Lig'in Başlangıç Tarihini Açıkladı!
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, GSTV'de gündem ile alakalı konuştu ve Kulüpler Birliği'yle gerçekleşen görüşmenin detayların bahsetti.

Süper Lig'in başlama tarihi ile alakalıda açıklamalarda bulunan Başkan Cengiz, Süper Lig'in başlangıç tarihi olarak 17 Nisan ya da 30 Nisan'ın ortak fikir olduğunu aktardı.

Galatasaray Spor Kulübü'nün devletin verdiği herhangi bir kararı ya da Bilim Kurulu'nun bir önergesi olmadan bir şey yapamayacağını belirten başkan Mustafa Cengiz, "İnşallah hocam iki üç gün başında Florya'nın başına döner ve gerekenler yapılır. Devletimiz işaret etmeden harekete geçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

17 NİSAN, 30 NİSAN'A GÖRE BAŞLAMA TARİHİ

Kulüpler Birliği ile yapılan görüşmeleri ve play-off konusuda yorumlayan Mustafa Cengiz, "Mehmet Sepil ile bir telefon görüşmesi yaptık ve mümkünse yüz yüze değil, telekonferans olmasını istedim. Üç saat görüştük. Sevgili başkanlarımla konuştuk, herkes görüşünü belirtti. Orada alınan karar, futbolcuların antrenman temposunu yitirmemesi için 17 Nisan, 30 Nisan'a göre başlama tarihleri. Bir komisyon kurularak TFF ve devlet ile temasa geçme fikri konuşuldu. Sanırım telekonferans yordu, uyumuşum. Bir uyandım, Play-Off mesajları geldi. Ligin mevcut haliyle tescili ile ilgili iddialar olmuş. Bunlar telekonferasnta konuşulmadı. Sadece ligin ne zaman başlayacağı konuşuldu. Bir çalışma kurulu kurarak, TFF ile birlikte devletimize bilgi aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

BU LİGİ MAKSİMUM BİR AYDA BİTİRİRİZ

Süper Lig'de geriye kalan karşılaşmaların 30 gün içerisinde bitebileceğini söylerken "Biz bu ligi maksimum bir ayda bitirebiliriz. Sadece hazırlanmak için süre lazım. TFF'nin FIFA'yi ikna etmeli. Mayıs'da futbolcu sözleşmeleri bitiyor, bu sözleşmeler, liglerin bitiş tarihine çekilmelidir. Bu ayarlanmazsa, hem Türkiye'de hem de dünyada sorun çıkar. UEFA'ya bu konuda çok güveniyorum. Bizim TFF, bunu ayarlayabilir mi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal