Müsilaj Yunan Adalarına Kadar Ulaştı! Laboratuvar Sonuçları Bekleniyor

Marmara Denizi'nde hızla yayılmaya başlayan ve Yunanistan kıyılarında da görülen müsilaj, Yunan bilimciler tarafından incelemeye alındığı belirtildi.

25.06.2021-15:54 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-16:23) Müsilaj Yunan Adalarına Kadar Ulaştı! Laboratuvar Sonuçları Bekleniyor

Son zamanlarda Marmara Denizi ve çevresinde oluşan, denizin dibini ve yüzeyinin kaplayan müsilaj (deniz salyası) hızla yayılmaya devam ediyor.

Yunanistan'da da görüldüğü ifade edilen müsilajlar (deniz salyası) için Yunan yetkililer hemen harekete geçti.

30 yakın plajı bulunan Limnos’taki yetkililer, kıyı şeridinin bazı kısımlarında deniz salyası olduğunu duyururken, Yunan çevre bilimcileri deniz salyalarını detaylı incelemeye aldı.  

SONUÇLAR BEKLENİYOR

Yunanistan Çevre Bakanlığı uzmanlar ile beraber görüşmesinin sonucunda  Limnos’ta ortaya çıkan müsilajın Marmara Denizi’yle bağlantılı olduğunu belirtti.

Yunan Bilim insanları iklim değişikliği ve kirliliğin müsilaja neden olduğunu ifade ediyor.

Yunan sahil güvenlik yetkilisi adanın bazı plajlarında müsilaj görüldüğünü ve alınan numunelerin analiz için devlet kimya laboratuvarına gönderildiğini ve sonuçların beklendiklerini ifade etti.


Yunan Sahil güvenlik yetkilisi, son zamanlardaki yüksek sıcaklığın da etkili olduğunu fakat asıl sebebini sonuçları beklemenin gerektiğini belirtti.

KATHIMERINI YAZMIŞTI

Yunan Kathimerini gazetesinde 'Kuzey Ege’de müsilaj görüldü' başlığı ile bir haber paylaşılmıştı.

'Deniz salyası' olarak da bilinen kalın deniz müsilajları, son zamanlarda kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıkmaya başladığı bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal