24.03.2020-15:08 (Son Güncelleme:18.04.2024-17:48)


1

Sivas

Sivas

Birçok siyasi kesim tarafından kabul edilen ve takdir edilen Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta okulu doğduğu köyün ilçesi Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniveristesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu.



2

MHP

MHP

Yazıcıoğlu 1968 yılında yine Şarkışla ilçesinde siyasete başladı ve 1972 yılında Ankara'ya gittikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde çeşitli görevler aldı. Merkez içinde yükselen Muhsin Yazıcıoğlu Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini de üstlendi. Muhsin Yazıcıoğlu aradan 8 yıl geçtikten sonra Genel Başkan Müşaviri olarak MHP'de görev aldı.



3

Cezaevi

Cezaevi

1980 askeri darbesi, birçok kişi gibi Yazıcıoğlu için de dönüm noktası oldu. Yazıcıoğlu, "MHP ve ülkücü kuruluşlar davası" sanığı olarak yargılanırken 5.5 yılı hücrede olmak üzere 7.5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Dava sonunda Yazıcıoğlu, herhangi ceza almadı. Milletine ve devletine karşı olan tutkusu ve bağımlılığı ile tanınan Muhsin Yazıcıoğlu, darbe döneminde tüm yaşadıklarına rağmen Avrupa Birliği İnsan Hakları gözlemcilerinin "İşkence yapılıp yapılmadığı" yönündeki soruya "Türk devletini size şikayet edecek birisi değilim." dedi. Yazıcıoğlu 1987'de yine milletine hizmet için siyasete kaldığı yerden devam etti. Milliyetçi Çalışma Partisi'nin Genel Sekreter Yardımcılığı görevine geldi.



4

Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi

Yazıcıoğlu, 1991 yılındaki genel seçimlerde tercihli sistemle Sivas'tan milletvekili seçilen Yazıcıoğlu, MHHP ile 1992'de yol ayrımına geldi. "Türk, Anadolu'da bin yıldır hükümran olan ve İslamiyet ile bir araya, aynı hedefe yönelen büyük bir milletin adıdır. Fatih, Selahaddin Eyyubi, Sokullu, Mimar Sinan, Mevlana, Mehmet Akif bu coğrafyaya İslamiyet'i nakşetmiş Türk ulularıdır. Milletimizle, bin yıldır İslamiyet'in şerefiyle şereflendiği, İslam sancağını zirvelere diktikleri için iftihar ediyoruz. Bu tarihin ve kader birliğinin bu topraklardan yükselecek yeni bir hamleye sağlam bir başlangıç teşkil ettiğine inanıyoruz." diyerek bir grup arkadaşıyla Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrılan Yazıcıoğlu, 1993'te Kurucu Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu.



5

TBMM

TBMM

Muhsin Yazıcıoğlu, 24 Aralık 1995 erken genel seçimlerinde ANAP'la yaptıkları ittifakla yeniden Meclis'e girdi. Yazıcıoğlu, 1996'da ANAP'tan istifa ederek, yeniden BBP'ye döndü. BBP'nin seçimi protesto etmesi nedeniyle partiden istifa eden Yazıcıoğlu, 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili seçildi ve TBMM'ye girerek seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.



6

Kaza

Kaza

Muhsin Yazıcıoğlu, 2009'da zor şartlarda yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak mitinge katıldı ve tüm imkansızlıklara rağmen seçimler için iddialı olduğunu söyledi.



7

"Hazine'den yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız." diyen Genel Başkan Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş'ın ardından Yozgat'ta yapacağı mitinge giderken, 25 Mart 2009'da Göksun ilçesi kırsalında düştü.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR