Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu kaç yılında, ne zaman, nerede öldü?

Türk siyasi tarihinin; duruşuyla, kararlılığıyla, vatanın birlik ve beraberliği için gösterdiği çabalarıyla iz bırakan, her zaman hatırlanacak ismi Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 13 yıl geçti. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için derledik.

25.03.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 25.03.2023-14:14) Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu kaç yılında, ne zaman, nerede öldü?

Hayatı hep mücadele ile geçen Yazıcıoğlu'nun 55 yıllık ömrü, şüpheli bir helikopter kazası ile son buldu. 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğan, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Peki, Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü? Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğmuş olan ünlü siyasetçi  14 yaşında ülkü hareketine katılmıştır.  23 yaşında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olan Yazıcıoğlu 24'ünde başkanlığa yükselmiştir. 

1980 Yılı'na kadar MHP GENEL Başkan Müşavirliği yapan Yazıcıoğlu 1980'de 7,5 yıl hapis cezası almıştır. Cezaevinden çıkınca hapishanedeki ülkücüleri ve ailelerini koruma amacıyla faaliyet gösteren sosyal güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Aynı yıl Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi ve Islatahtçı Demokrasi Partisi'nin 3lü ittifakı içinde Sivas Milletvekili seçildi.

Görüş farklılıkları sebebiyle ayrıldığı Milliyetçi Çalışma Partisi'nden sonra yine bu partiden bir grup arkadaşıyla Büyük Birlik Partisi'ni kurdu  ve partinin başkanı oldu. 24 Aralık 1995 seçimlerinde ANAP ile ittifak yaparak meclise girdi. Bir süre BBP'sinden ayrı kalsa da partinin tekrar başkanı olarak BBP'ye geri döndü.


Muhsin Yazıcıoğlu nereli?

Aslen Sivaslı olan Yazıcıoğlu ilk ve ortaokul eğitimini Sivas'ta aldıktan sonra Veterinerlik Fakültesini kazanmıştır. Okul hayatı boyunca siyaset ile ilgilenmeye devam eden Yazıcıoğlu bu süreçte Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev aldı. 

İlk ve orta öğrenim eğitimi

31 Aralık 1954 günü Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi.

Gülefer Yazıcıoğlu ile evli olan Muhsin Yazıcıoğlu, Firuze ve Furkan adında iki çocuk babasıydı.


Muhsin Yazıcıoğlu ne zaman öldü?

25 Mart 2009 yılında Kahramanmaraş mitinginden sonra Yozgat'taki mitinge giderken hayatını kaybeden Yazıcıoğlu, Yozgat'a gitmek üzere bindiği helikopterin düşmesi sonucu uzun bir arama çalışması sonucunda bulunmuştur. Bilinmeyen bir sebepten ötürü düşen helikopter nedeniyle hayatını kaybeden Yazıcıoğlu; vasiyeti üzerine Tacettin Dergahı'na defnedildi. Mehmet Akif Ersoy Müzesi olarak kullanılan Dergah bahçesine bakanlar kurulu kararı ile defnedilen Muhsin Yazıcıoğlu 54 yaşında hayata gözlerini yummuştu.


Helikopter kazası

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servis'i aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya, ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir

Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal