Muhalif Göstericiler Hükümet Binasını Bastı

Geçtiğimiz haftalarda, Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ı istifaya davet etmesinden sonrasında başlayan iç karışıklık sürüyor. Tepki göstermek için Erivan'da toplanan muhalif göstericiler hükümet binasını bastı.

01.03.2021-12:45 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-12:45) Muhalif Göstericiler Hükümet Binasını Bastı

Azerbaycan'a karşı alınan ağır yenilginin ardından Karabağ'dan çekilmek mecburiyetinde kalan Başbakan Nikol Paşinyan ülkesinde istenmeyen adam ilan edilmişti.

ORDU PAŞİNYAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ

Azerbaycan'la yapılan anlaşmadan sonra ülkede iç karışıklık başlarken, geçen hafta ordu yayınladığı bildiriyle Paşinyan'ı istifaya çağırmıştı. Paşinyan bu bildiriyi 'darbe girişimi' olarak isimlendirdi ve destekçilerini sokağa davet etti.

HÜKÜMETTEKİ KUTUPLAŞMA SOKAĞA YANSIDI

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden alan Paşinyan'ın bu talebi Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından kabul edilmedi. Hükümette yaşanan kutuplaşma vatandaşa da yansıdı ve sokaklarda Paşinyan destekçileriyle karşıtları birbirine girdi.

HÜKÜMET BİNASI BASILDI

Muhalif protestocular, artık görevde görmek istemedikleri Nikol Paşinyan'ı istifaya zorlamak sebebiyle başkent Erivan'daki hükümet binasını bastı. Baskın sırasında Paşinyan'ın binada olduğu da gelen iddialar arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal