Muhalefet Şimdi Sorsun ''Berat Albayrak Nerede?''

Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini 8 Kasım 2020’de sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara duyurmuştu. Bu sessiz gidişten sonra muhalefet, bu konuyu farklı dönemlerde polemik konusu yaparak sık sık 'Berat Albayrak nerede?' diye gündem oluşturmaya çalıştı.

02.03.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-11:14) Muhalefet Şimdi Sorsun ''Berat Albayrak Nerede?''

Neredeyse tüm basın toplantılarında Berat Albayrak ile ilgili bir paragraf ayıran CHP, aynı zamanda sosyal medyada da bu konuyla ilgili sık sık hashtag çalışmaları yaparak menfi algı oluşturmaya çalışmıştı.

2020 yılının pandemi etkisiyle de zor bir yıl olacağı ve ekonomik bir buhranın kapıda olduğu uzmanlar tarafından defalarca söylenmişti. Bu dönemde Türk ekonomisi ise Berat Albayrak’a emanetti ve Albayrak bu dönemde ciddi önlemler alarak ekonominin önünde oluşabilecek tüm tıkanıklıkları gidermeye çalışmıştı. 

Başta inşaat ve otomotivle başlayan kredi ve teşvikler, ihracat ve sanayi destekleriyle devam etmişti. 6-12 ay sonra ödemeli bir çok finansal enstrümanı da devreye sokan Albayrak, ülkedeki üretimin ve hizmetin devam etmesi için yoğun çaba sarf etmişti. Sadece esnaf için değil aynı zamanda vatandaş için de geri ödemesiz bir çok desteği ve krediyi devreye almıştı. Pandeminin etkisi yılın ortasından itibaren dünya ekonomisinde ciddi manada etkiler yaratmaya başlayınca, döviz kurları da belirsiz dalgalanmalar yaşanmaya başlamış, Türk Lirası da hızla değerlenen dolar karşısında bir miktar değer kaybetmişti. Pandemiye bağlı bu belirsizliklerden kaynaklanan dalgalanmalar, muhalefet tarafından siyasi propaganda aracı haline getirilmiş ve Albayrak’ın başarısız olduğu yönde ciddi algı çalışmaları yapmışlardı. 

Geçtiğimiz günlerde ise bir çok ülkenin ekonomik büyümelerine ilişkin veriler paylaşıldı. Tüm dünyada ekonomik daralma yaşanırken Türkiye 2020 yılında son çeyrekte %5,9 yıllık ise %1,8 büyüyerek gelişmiş ülkelerle aynı ligde yer aldı. CHP şimdi, 'Aldığı önlemlerle Türk ekonomisinin önünü açan, vatandaşını ve üreticisini düşünen, ekonominin büyümesini sağlayan bakan nerede?' diye sorabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal