Muğla'da FETÖ Operasyonunda Bir Avukat Gözaltına Alındı

Örgüt hiyerarşisinde 'mahrem imam' olarak bilindiği öne sürülen şüpheli avukatın, sorumlusu olduğu askerlere emir verdiği iddia edildi.

25.06.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-11:14) Muğla'da FETÖ Operasyonunda Bir Avukat Gözaltına Alındı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) karşı düzenlenen operasyonda bir avukat yakalandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan soruşturmada, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasında yer aldıkları öne sürülerek yakalanan askerlerden bazıları etkin pişmanlık kararlarından yararlanarak, kendilerinden sorumlu şahsın Fethiye Barosuna kayıtlı avukat B.K. olduğunu söyledi.

Bunun üzerine operasyon yapan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, zanlı avukatı Fethiye ilçesinde yakaladı.

Emniyete götürülen avukat B.K'nin etkin pişmanlık kararlarından yararlanan örgüt üyesi askerlerle iletişimi tespit edildi. Bu kapsamda sorguya alınan eski askerler, şüphelinin örgüt hiyerarşisinde "mahrem imam" olarak anılan şahıs olduğunu ve emirleri de bu avukattan aldıklarını dile getirdi.

ZAnlı avukatın emniyetteki işlemleri devam ediyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal