07.05.2020-16:21 (Son Güncelleme:25.04.2024-20:09)


1

Muğla genelinde coronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan seyahat sınırlamasının bitmesiyle, şehre giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluk devam ediyor. Araçlardaki şoförlerin ve yolcuların ateşlerine bakılırken, denetim esnasında esna 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, "İlimize gelen ikinci konut sahibi olan hemşerilerimizin ihtiyaçları olmadığı zamanlarda dışarıya çıkmamalarını rica ediyorum" ifadesini kulandı.



2

Coronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan giriş-çıkış sınırlaması, 31 şehirden 7’sindi kaldırıldı. Bu şehirlerden Muğla'ya giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluk devam ediyor.



3

Muğla-Aydın karayolunda, coronavirüs önlemleri kapsamında tedbirler artırıldı. Emniyet güçleri, denetim noktasında araçları durdurarak, şoförlerle yolcuların ateşini ölçtü. Ateşi 37'nin üstünde olan vatandaşlar, önlem amaçlı bölgedeki ambulansla sağlık personelleri tarafından kontrol için hastaneye sevk edildi.



4

Denetimler sebebiyle karayolunda neredeyse 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. 65 yaş ve üstü vatandaşların seyahat izin belgelerine bakıldı.



5

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de faaliyetlerle akalaı açıklamada bulundu. Şehre gelenlere zaruri bir durum olmadıkça dışarıya çıkmamaları uyarısı yapan Gürün, "Misafirlerimizi steril bir ortamda kucağımızı açmış bir şekilde bekliyoruz. Yazın misafir kabul eden bir ev sahibi gibiyiz. Her şeyimizi ona göre hazırlıyoruz. Hem kendi sağlığınızı, hem de burada yaşayanların sağlığı için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar yaz ayını kendi illerimizde geçirmeye çalışalım. Turizme de ihtiyacımız var.



6

Muğla'ya geldik, her şey bitti, her türlü teması yaparım, eskisi gibi küçük masalarda dört kişi oturup, sohbet edilemeyeceğini bilmemizde yarar var. İlimize gelen ikinci konut sahibi olan hemşehrilerimizin ihtiyaçları olmadığı zamanlarda dışarıya çıkmamalarını rica ediyorum. Felaketi en az zararla kapatalım ve sağlıklı günlerde kucaklaşalım" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR