08.08.2022-09:20 (Son Güncelleme:08.08.2022-09:35)


1

Cinsel istismara uğradı

Cinsel istismara uğradı

Mersin’de kaybolduktan günler sonra cansız bedeni bulunan 2,5 yaşındaki Müslüme’nin ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda cinsel istismara uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.



2

Geçen yıl kaybolmuştu

Geçen yıl kaybolmuştu

Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım 2021 tarihinde ailesiyle birlikte kırsal bir alana çadır kuran Müslüme Yağal, ortadan kayboldu.



3

Cansız bedeni bulundu

Cansız bedeni bulundu

Arama çalışmalarının 9. gününde ise cansız bedeni bulundu. Olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta çalıların arasında bulundu.



4

Dedesi hakkındaki şüpheler

Dedesi hakkındaki şüpheler

Yapılan incelemeler sonucunda Müslüme'nin boynunda 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal'ın DNA’sı bulundu. Yapılan analize göre Müslüme’nin 14 yaşındaki ablasının da babasının dede Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı.



5

Dedesinin ifadesi

Dedesinin ifadesi

Geçtiğimiz gün ilk kez hakim karşısına çıkan aile suçlamaları reddederken şüpheli dede Hasan Yağal, boyunda bulunan DNA örneğiyle ilgili “Her gördüğümde Müslüme'yi yüzünden öperim. Boynundan DNA çıkması normal. Bundan cinsel bir eylem olduğu çıkmaz” ifadesini verdi.



6

Bilirkişi raporu

Bilirkişi raporu

Ancak bilirkişi raporunda “Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir öpme olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli cinsel istismar eylemine maruz kalıp öldürüldüğü kanaatine ulaşıldığı…” sözlerine yer verildi.



7

Detaylar kan dondurdu

Detaylar kan dondurdu

Diğer yandan raporda Müslüme’nin cesedinin ailenin bulunduğu bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi.



8

Rapordaki detaylar

Rapordaki detaylar

Raporda “2.5 yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cesedin bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın cinayet olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…” sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR