Motorine indirim mi geliyor? Sürücüleri sevindirecek haber! Motorine sağlam indirim geliyor!

Türkiye'nin gündeminde sürekli yer alan ve her gün zam haberleriyle gündemin en önemli konusu haline gelen akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Motorine indirim mi geliyor? Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu gece itibarıyla motorine indirim geleceği tahmin ediliyor.

27.06.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-13:58)

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu gece itibarıyla motorine indirim geleceği tahmin ediliyor. Tahmini indirim 29 Haziran Çarşamba günü saat 00:00 itibarıyla geçerli olacak. Yapılması beklenen indirim litrede 1,50 TL olarak yansıyacak.

28 lira seviyelerine düşmesi bekleniyor

Türkiye'nin gündeminde sürekli yer alan ve her gün zam haberleriyle gündemin en önemli konusu haline gelen akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu gece itibarıyla motorine indirim geleceği tahmin ediliyor. Tahmini indirim 29 Haziran Çarşamba günü saat 00:00 itibarıyla geçerli olacak. Gelecek indirimle beraber 30 TL'yi aşan motorin fiyatları, yeniden 28 lira seviyelerine düşmesi bekleniyor. Belirtilen iddialar arasında benzin grubuna yönelik bir değişim gözükmüyor.

İndirim litrede 1,50 TL olarak yansıyacak

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu gece itibarıyla motorine indirim geleceği tahmin ediliyor. Yapılması beklenen indirim litrede 1,50 TL olarak yansıyacak. Bu indirim, salı gününü çarşambaya bağlayan gece 29 Haziran Çarşamba günü itibarıyla geçerli olacak. İndirimin sebebi  hem petrol fiyatlarının hem de dolar kurunun düşüşü olarak gösteriliyor. 

İndirim litrede 1,50 TL olarak yansıyacak

Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel benzin fiyatları

  • İstanbul benzin fiyatları: 27,26 TL
  • Ankara benzin fiyatları: 27,38 TL
  • İzmir benzin fiyatları: 27,38 TL

Güncel motorin fiyatları

  • İstanbul motorin fiyatları: 30,00 TL
  • Ankara motorin fiyatları: 30,04 TL
  • İzmir motorin fiyatları: 30,09 TL

Güncel LPG fiyatları

  • İstanbul: 11,97 TL
  • Ankara: 12,09 TL
  • İzmir: 12,29 TL

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal