Mor Lahananın Vücudumuza Yararları Saymakla Bitmiyor!

Mor renkli gıdalar bilindiği üzere vücuda oldukça faydalı gıdalar olarak bilinmektedir. Özellikle mor lahananın sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri de saymakla bitmiyor. İşte mor lahananın o mucizevi yararları...

16.06.2017-00:42 - (Son Güncelleme: 16.06.2017-11:07) Mor Lahananın Vücudumuza Yararları Saymakla Bitmiyor!

Bağışıklık sistemini güçlendirici ve metabolizma hızını arttırıcı bir besin arayışı içerisindeyseniz mor lahana bu ihtiyacınızı yapılan fazlasıyla karşılayabilecek oldukça yararlı besinlerden bir tanesidir. Dolayısıyla her yaprağında sağlık barındıran bu sebzeyle yapılan salatalar da oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek bir öğün haline gelmektedir. Lahana bitkisi ay ışığında büyüyüp olgunlaştığından eski zamanlarda oldukça sık kullanılan ismi de ayın gücü imiş. Hal böyle olunca içeriğinde de bol miktarda K veC vitamini barındıran bu sebzeyi tüketmemek için de hiç bir sebep kalmıyor.

K vitaminin özelliklerinden biri olan sinir sistemini güçlendirici ve beyin fonksiyonlarını çalıştırıcı yönüyle oldukça zengin antioksidan özelliği göstermesi de şifa deposu olduğunun bir kanıtı.

Diyet listelerinden eksik etmemeniz gereken bu sebzenin içeriğinde fazlasıyla lif ve vitamin bulunmaktadır. Özellikle bu yararlar sayesinde sağlıklı kilo vermenize yardımcı olmaktadır.

Uzmanların sonuçlandırdığı araştırmalara göre mor lahana karaciğer, akciğer ve pankreas kanserini önlemede oldukça etkili bir besin olmakla birlikte bu besini tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal