Moğol Gözlükleri 3.5 Milyon Dolara Açık Artırmada

Moğollara ait 1600’lü yıllardan kalma elmas ve zümrütlerle kaplı gözlükler 3.5 milyon Dolara açık arttırmaya çıkarılıyor.

17.09.2021-15:56 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-16:50) Moğol Gözlükleri 3.5 Milyon Dolara Açık Artırmada

Dünya gözlük tarihinin en pahalı gözlükleri önümüzdeki günlerde ABD’de müzayedeye çıkarılıyor. En değerli taşlarla çevrelenmiş gözlükler, kendi alanında eşsiz oldukları belirtiliyor. 

1600’lü yıllarda Moğol imparatorluğundan kalma olduğu belirtilen Elmas ve Zümrütlerle donatılmış antika gözlüğe birçok zenginin talip olduğu öğrenildi. 

17. yüzyıldan kalma antika gözlüklerin Moğol İmparatorluğu Hanedanı’ndan kalma olduğu öne sürülüyor. Ancak Moğollarda zenginlik sadece han sülalesine has bir durum olmadığı ve üst düzey bürokratların da oldukça zengin oldukları biliniyor. 

MOĞOL GÖZLÜKLERİ AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI

Söz konusu gözlüklerle ilgili anlatılan efsanelere göre “kötü Ruhları” kovaladığına inanılıyor. ABD’nin New York şehrinde bulunan ünlü Sothby’s Müzayede Evi’nde satışa çıkarılıyor. 

Sotheby’s’ın Orta Doğu ve Hindistan şubelerinin yöneticisi Edward Gibbs, gözlüklerin Moğol mücevher ustalığının nadide bir örneği olduğunu söyleyerek “Şimdiye kadar bir benzeri olmadığını biliyoruz” dedi. 

‘Işık Halesi’ adı verilen lenslerin, günümüz Hindistan’daki Andhra Pradesh ve Telangana eyaletlerinde bulunan Golconda'daki 200 karatlık tek bir elmastan yapıldığı düşünülüyor.

Yeşil renkli gözlüğün lenslerinin ise Kolombiya’daki 300 karatlık bir elmastan kesildiği tahmin ediliyor.

Gözlüklerin çerçeveleri 19. yüzyılda değiştirilmişti.

Gözlüklerin her birinin açık artırmada 3,5’er milyon dolara satılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal