Modeme başkası bağlı mı? İnternetimi başkasının kullandığını nasıl anlarım? Modeme ve internete başkasının bağlanmasını engelleme yolları

Modeme istenmeyen bağlantıların olması internet kullanımının kabuslarından biridir. İnternetini başkasının kullanmasını istemeyenler şifrelerle ya da farklı yöntemlerle bunu engellemeye çalışmaktadır. Birçok kişi, internetimi kimler kullanıyor? Modeme bağlanan kimse var mı? İnterneti kimlerin kullandığı nasıl anlaşılır? Gibi pek çok soruya yanıt arayarak sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

15.05.2022-21:42 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-21:42) Modeme başkası bağlı mı? İnternetimi başkasının kullandığını nasıl anlarım? Modeme ve internete başkasının bağlanmasını engelleme yolları

İnternete başkalarının bağlanması birçok kişinin sıklıkla yaşadığı sorunlardan biridir. Bazen buna engel olunsa da bazı durumlarda internete başkasının bağlandığını anlamak mümkün olmamaktadır. İnternetine veya modemine başkasının bağlandığını düşünen kişiler, internetime başkasının bağlandığını nasıl anlarım? Sorusuna yanıt arıyor.

İnternet kullanımının yaygın olduğu günümüzde internet kullanımına bağlı sorunlar da yaygın olarak yaşanmaktadır. Bunlardan biri de başkasının internetini kullanan kişilerin olmasıdır. Wifi’ye istenmeyen bağlantı olması durumunda bunun nasıl anlaşılacağı günümüzde en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

İstenmeyen internet bağlantısı

İnternete başkası bağlandığında bu nasıl anlaşılır?

İnternete başkası bağlandığında internet hızında belli bir yavaşlama ve sık sık kopmalar olmaktadır. Bu gibi durumlarda ping değerinde aşırı bir yükselme meydana gelmektedir. Bu durum zararlı sonuçlara neden olabilmektedir.

Öncelikle yapılması gereken hangi cihazların internet ağına bağlandığını bulmaktır. Bunun için kullanılan bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalardan biri de “Who Uses My WiFi - Net Scanner” uygulamasıdır. Bu uygulamayı indirip açın ve karşınıza çıkan pencerenin sağ alt köşesinde yer alan mavi adam sembolüne tıklayın. Açılan pencere internetinize kimlerin bağlı olduğunu görebilirsiniz. Bağlı cihazlar arasında tanımadığınız bir cihaz varsa, o cihazı seçip ‘Detail’ seçeneğine tıklayın ve ardından ‘Block Device’ seçeneğine basın. İstenmeyen bağlantıları temizledikten sonra modem paneline dönüş yapılıyor. Bu sayfada kullanıcı adınızı ve şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal