MİT'ten Musul'da resmen nokta atışı! Terör örgütünün kilit ismi öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK terör örgütüne ağır bir darbe vuruldu. İşte haberin detayları...

23.05.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-16:48) MİT'ten Musul'da resmen nokta atışı! Terör örgütünün kilit ismi öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2021 yılından itibaren PKK Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha Genel Sorumlusu olarak görevlendirilmiş olan Ahmet Rubar kod adlı Mehmet Erdoğan'ı adeta terörün kuluçka merkezi haline gelen Mahmur Kampı'nda, Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş olan bir sahte kimlikle yaşadığını tespit edildi. 

Operasyonla etkisiz hale getirildi 

Bu tespitin ardından MİT, saha ajanlarından gelmiş olan bilgiler doğrultusunda dikkatlice değerlendirerek Ahmet Rubar kod adlı Mehmet Erdoğan'a ilişkin operasyon planlanmıştır. 

Yapılan istihbarı çalışmaların sonrasında Ahmet Rubar kod adlı Mehmet Erdoğan 21 Mayıs’ta Mahmur'da MİT elemanlarının da yer aldığı operasyonla etkisiz hale getirmiştir. 


HPG konsey yöneticisiydi 

MİT elemanlarının etkisiz hale getirdiği teröristin aynı anda, Türkiye'ye ilişkin PKK bünyesinde silahlı bombalı eylemleri yöneten HPG Komuta Konseyi'nin yöneticisi olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi. 

Uzun yıllar boyunca PKK Medya Savunma Alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Sorumlusu ve Avaşin Eyalet Sorumlusu olarak görevini yapan Mehmet Erdoğan'ın, Avaşin ve Hakurk'ta bulunduğu dönemde Türkiye'ye ilişkin fazla sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendiği bilgisi öğrenildi. 

Çok sayıda terör eylemi emri 

Operasyonda öldürülen terörist Mehmet Erdoğan'ın örgüte katıldığı 1990'lı yıllarda Ağrı Dağı ve İran Makü-Dambat Grupları Sorumlusu olarak, 2000'li yıllarda da Serhat Eyalet Gücü Sorumlusu olarak çok sayıda terör eyleminin talimatını verdiği bildirildi. 

Örgüte ağır darbe 

Söz konusu PKK içerisinde Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi üst düzey isimler arasında olan Mehmet Erdoğan'ın, 1990'lı yıllardan itibaren fazla sayıda sivil ve askerin şehit edilmesi eylemlerinin emrini verdiği için "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" ve "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma" suçlarından Kırmızı listede arandığı öğrenilmiştir. Erdoğan'ın etkisiz hale getirilmesi örgüte son zamanlarda verilen ağır darbelerden biri olmuştur.



Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal