Mısır Ordusu Libya Sınırından Kaçıyor

Sisi’nin geçtiğimiz Cumartesi Libya’nın bitişiğindeki Sîdî Barânî üssünde, arkasına alarak poz verdiği ve Türkiye’yi tehdit ettiği savaş uçaklarının tamamının bu üsten gittiği ortaya çıktı.

24.06.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-15:20) Mısır Ordusu Libya Sınırından Kaçıyor

Libya'nın bitişiğindeki Mısır'ın Matrûh kentinde gerçekleşen askerî geçit törenine katılan savaş uçaklarını arkasına alarak Libya üzerinden Türkiye’yi tehdit eden katil diktatör Sisi’nin bu tehdidinin de boş olduğu ortaya çıktı.

Sisi’nin Libya sınırına yığdığı savaş uçaklarının tamamının geri çekildiği gözlemlendi. haber365.com.tr editörlerinin uydu üzerinden anlık olarak gözlemlediği askeri üste oldukça ilginç görüntülere tanık oldular.

Sîdî Barânî üssünü son iki gündür düzenli periyodlarla izleyen editörlerimiz, askeri üsteki hava kuvvetleri birimlerinin tamamının taşındığını tespit ettiler. Üsteki uçakların tamamının yeniden başkent Kahire yakınlarındaki filo üslerine geri döndüğü öğrenilirken, helikopterlerin de civardaki üslere gittikleri öğrenildi.

Mısır’ın eli kanlı katil diktatörü Abdulfettah el Sisi, geçtiğimiz Cumartesi günü Sîdî Barânî üssüne gelerek Libya konusunda Türkiye’yi tehdit etmiş ve bu görüntülerini dünya basınına servis etmişti. Sisi’nin servis ettirdiği bu görüntüleri inceleyen Yayın Koordinatörümüz Erdal Şimşek, Mısır silahlı kuvvetlerinin içler acısı durumunu deşifre etmişti. Sisi’yi selamlayan tanklarının tamamının eski oldu ve hiçbir muharebe kabiliyetinin olmadığını ortaya koyan Şimşek, helikopterlerdeki uyumsuzluğu da deşifre etmişti. Mısır Helikopterlerindeki çeşitlilik ve menşei farklılığından dolayı hiç bir koşulda koordineli bir savaş yürütemeyeceklerini belirtmişti.

Mısır diktatörünün bu tehdidi daha sonra Arap televizyon kanallarında bir çok uzman tarafından yorumlanmış ve Türk kuvvetlerinin Mısır kuvvetlerine olan ezici üstünlüğü anlatılmıştı.

Mısır ordusuna yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, generallerin Sisi’yi Türkiye konusunda uyardıkları ve bu ülke ile savaşmalarının kendi felaketleri olacağını belirtiyorlar. Generallerin bu uyarısından sonra Sisi’nin talimatıyla uçak ve helikopterlerin Sîdî Barânî üssünden çekildiği öne sürüldü .

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal