Mısır Başbakanı Medbuli'den Başkan Erdoğan'a Teşekkür

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

09.04.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-09:38) Mısır Başbakanı Medbuli'den Başkan Erdoğan'a Teşekkür

Mısır Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, çevrim içi bir şekilde yapılan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının onuncu Zirve Toplantısı'na katılım sağlayan Başbakan Medbuli, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir açıklama yaptı.

Mustafa Medbuli, ülkesinin ortak fayda ile hedeflerine ulaşmak için D-8 Teşkilatı arasındaki iş ortaklığını kuvvetlendirmeye ehemmiyet verdiğini ifade etti. Mısır Başbakanı Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim." diye konuştu.

Mısır'ın, ortak fayda alanlarındaki ilişkileri güçlendirmek ve var olan istisnai şarltar altında artan zorluklar ile mücadele için var olan ve gelecekteki iş ortaklığını kuvvetlendirmek için örgütün çalışmalarına katılmaya oldukça önem verdiğini belirten Medbuli, "Bu büyük zorluklar, ekonomik, sosyal ve çevresel yönler de dahil olmak üzere kalkınma konularını öne çıkardı ve hızlı toparlanmayı sağlayabilecek ekonomik sektörlerin önemini pekiştirmenin yanı sıra beşeri sermayeye yatırım yapmanın önemini de gösterdi." dedi.

Bu iş ortaklığını istenen ufuklara götürmek için her zamankinden daha çok toplu gayret göstermenin gerekli olduğunu belirten Medbuli, "Dünya ile toplam ticaretimizin sadece yüzde 7'sini oluşturan üye ülkeler arasındaki ticaretin teşvikine özel önem vermek gerekiyor." diye konuştu.

Bangladeş'in ev sahipliğinde ve Başkan Erdoğan'ın da katılımı ile online bir şekilde düzenlenen D-8 Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'nda "2020-2030 D-8 On Yıllık Yol Haritası" onaylanmış ve toplantıya dair bildiri yayımlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal