Milyonları İlgilendiren Uyarı! Bunu Yapanlar 360 TL Fazla Maaş Alacak

Emeklilik için gerekli prim ve yaş kaydını sağlamış olanlara uzmanlardan önemli bir uyarı geldi .Emeklilik başvurusunu Ocak 2019'dan itibaren gerçekleştirenlere 90 ile 360 lira arasında fazla maaş veriliyor.

30.10.2018-09:08 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-08:56)

Emeklilerin aylık maaşı, yaklaşık aylık kazanç miktarı ile aylık bağlama oranının çarpımından meydana geliyor. Planlanna aylık, yılın ilk 6 aylık zamanında emekli olunması durumunda emekli aylıklarına Ocak döneminde gerçekleşen zam oranı kadar yükseliyor. Senenin ikinci 6 aylık kısmında emekli olunduğunda ise öncelikle Ocak dönemi, sonra Temmuz döneminde gerçekleşen zam oranı kadar maaş yükseliyor..

Yaklaşık kazanç ve güncelleme katsayısı maaş miktarı hersaplanıyor. Güncelleme katsayısının ne olacağı da enflasyona ve büyüme hızına bağlı olarak farklılık gösteriyoriyor. Mevcut veriler 2019 yılında güncelleme katsayısının bu yıl gerçekleşen zammın üzerine çıkacağına işaret ediyor. Bunda enflasyonun, yılı yüzde 20’nin üzerinde tamamlayacak olması da etkili olacak.

Bu sebeple uzmanlar, yeni emekli olacakları söz konusu durum hakkında uyarıyor. Uzmanlar 2018 yılında emekli olmayı düşünenlerin aceleci davranmamaları gerektiğini ifade ediyor. Çünkü 2 ay sonra, yani Ocak 2019’da emeklilik başvurusunun yapılması halinde daha fazla emekli maaşı bağlanacağı bildiriliyor. Bu da emekli aylıklarında yüzde 6-7 yani 90 ile 360 lira arasında bir yükselme olacağı anlamına geliyor. Bu şekilde emekliler maaş bağlanmada 2 ay kayıp yaşayacak olsa da ömür boyu fazla maaş alacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal