22.03.2022-10:03 (Son Güncelleme:22.03.2022-10:03)


1

Hepimiz artık WhatsApp’ı kullanıyoruz. Bugünlerde WhatsApp’sız bir tane dahi akıllı cep telefonu bulamayız. Özellikle hizmetlerde, özel görüşmelerde, aile ve arkadaş gruplarında ve işletmelerin tanıtımlarında WhatsApp çok aktif bir şekilde kullanılıyor. Bu kadar fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp için şok eden bir iddia geldi.



2

Amerikalı bir Twitter kullanıcısı, “WhatsApp bizi dinliyor ve yazışmalarımızı okuyor. Bunun amacı Facebook ve Instagram’da daha doğru reklamları göstermek” dedi. Bu iddia üzerine Twitter’da yer yerinden oynadı. Zaten bilinen bir şey. WhatsApp ücretsiz olmasının tek nedeni bizim WhatsApp’ı ücretsiz kullanmamız değil.



3

Milyar dolarlık şirketin şeytani bir oyun beklenmemesi imkansızdı. Ancak bunu ilk defa biri dile getirince ortalık karıştı. Zaten Facebook ve Instagram için onlarca dava var reklam gösterimlerinin şeffaflığı konulu. Hiçbiri netlik kazanmış olmasa da devam ediyor.



4

WhatsApp, bugüne kadar neden ücretsiz hiç düşündünüz mü? WhatsApp konuşmalarımızı ilçe boyutlarında sunucuları ile dinliyor. Okuyor ve anlamaya çalışıyor. Bu sayede bize Facebook ve Instagram üzerinde daha doğru reklamlar göstermeye çalışıyor.



5

Örneğin Trendyol dedikten birkaç dakika sonra Instagram’a girerseniz karşınızda mutlaka Trendyol reklamı görürsünüz.



6

Sunuculardan filtre edilen kelimelere göre size Instagram ve Facebook üzerinde reklam gösterimi yapılıyor. Bunun amacı tabii ticari bir faaliyet olsa da yasadışı bir durum.



7

Ancak buna hiçbir dünya devleti müdahale edemiyor. Amerika zaten karışmıyor, hatta insanlara ait bilgileri bu şirketlerden aldığı için el altından destek veriyor. Ama Avrupa’da sessizliğini koruyor.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR