Milyonlarca Euro borçlandılar! Başladıkları metroyu iptal ettiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaatının durulduğu açıklandı. Bu iddialar ile beraber Kirazlı-Halkalı metrosunun askıya alınması tepkilere neden oldu.

01.06.2022-17:04 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-17:04) Milyonlarca Euro borçlandılar! Başladıkları metroyu iptal ettiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaatının durulduğu açıklandı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuyla ilişkin sosyal medyada yaptığı açıklamada tepki gösterdi. Kabaktepe, "Aynı anda en çok metro DURDURAN yönetim CHP'li İBB'den bir beceriksizlik daha! CHP'li İBB, M12 Metro Hattı inşaatından sonra 170 milyon € borç aldığı Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaatını da durdurdu. Tarih sizi, engellemelerinize rağmen "engelleniyoruz" yalanlarınızla anacak!" açıklamalarında bulundu.

2023 yılında hizmete açılacaktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber geçtiğimiz yıl Mart ayında Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşaatının törenini düzenlemişti. İmamoğlu, törende açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamalarda İmamoğlu, "Kirazlı - Halkalı Hattı'nın ilk etabını 2023 yılında hizmete açacağız" ifadelerine yer vermişti.

2023 yılında hizmete açılacaktı

Hattın iptali tepkilere sebep oldu

Yaşanan iddialar hakkında İBB'den henüz bir açıklama gelemedi. İBB, daha önce Ümraniye-Ataşehir-Göztepe istasyonlarında askıya alındığını açıklamıştı. Bu iddialar ile beraber Kirazlı-Halkalı metrosunun askıya alınması tepkilere neden oldu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal