Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında flaş gelişmeler yaşandı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatında gelişmeler yaşandı. Kıdem tazminat tavanı Temmuz ayında artması bekleniyor.

18.05.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-14:22) Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında flaş gelişmeler yaşandı

Gelecek Temmuz ayında çalışanları ilgilendiren ve merakla beklenen kıdem tazminatının tavanı artması bekleniyor. Kıdem tazminatının tavanı şuan 10 bin 848 lira olmasıyla 4 bin 124 lira artış sağladı. Yaşanan gelişmenin ardından kıdem tazminat tavanının 14 bin 973 olması bekleniyor.

En az 1 yıllık çalışma geçmişlerine sahip olmalılar

Milyonlarca çalışanın en önemli güvencelerinden biri kıdem tazminatıdır. Kendi istek ve kusuru dışında işten ayrılmak zorunda kalan, çalıştığı yerde en az 1 yıllık çalışma geçmişlerine sahipseler kıdem tazminatına hak kazanıyor.

Kıdem Tazminatı

Kıdem tazminat hesabı şu şekilde yapılıyor

Konuyla ilişkin emekli olanlar, askere gidecekler, kadınlar için evlilik ve haklı fesihlerde kıdem tazminatı devreye giriyor. Son alınan giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanların çalışma süreleriyle bu ücret çarpılıyor ve kıdem tazminatı tutarı ortaya çıkmış oluyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal