Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yeni Askerlik Sisteminin Detaylarını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı. Askerliğin herkes için 6 aya düşeceğini söyleyen Akar, kanunun çıkması ile beraber askerlikte 6 ayını bitiren herkesin terhis olacağını açıkladı.

22.05.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-16:06)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yazılı ve görsel medyanon Ankara temsilcileri ile Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan iftarda bir araya geldi.

Burada yeni askerlik sisteminin ayrıntılarıyla alakalı bilgiler veren Bakan Akar, kanunun çıkmasıyla beraber aktif olarak vazife yapan askerlerin terhisinin de mümkün olacağını ifade etti.

ŞU AN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAYANLAR 12 AY YAPIYOR

Mevcut sistemde 4 senelik üniversite mezunu olmayanlar askerlik vazifesinin 12 ay olarak yapıyor.

KIŞLADAKİLERE ERKEN TERHİS İMKANI

Bu kanun çıktığı andan itibaren 6 ayını bitirmiş olan uzun dönem askerler erken terhis olarak evine gidebilecek. Örneğin kışlada 8. ayında olan bir asker kanunun çıkmasıyla askerlik süresi 6 aya düştüğü için 4 ay daha askerlik yapmadan terhis edilecek.

YENİ SİSTEM BU HAFTA MECLİS'TE

Bu durumda kışladaki askerler Meclis'ten geçecek olan kanunu bekleyecek. Yeni askerlik sistemi kanununun bu hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Fakat Meclis'ten geçiş süresiyle alakalı kesin bir bilgi şimdilik bulunmuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal