Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Orgeneral Yaşar Güler, ABD'de Törenle Karşılandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile beraber ABD'ye gitti. Akar ve Güler, Pentagon'da askeri törenle karşılandı.

23.02.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-08:57) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Orgeneral Yaşar Güler, ABD'de Törenle Karşılandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) askeri törenle karşılandı.

Bakan Akar ve Orgeneral Güler, Pentagon'a gelişlerinde ABD Savunma Bakanlığına halen atama yapılmadığı için Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve diğer görevliler tarafından karşılandı.

Akar liderliğindeki heyet için TSİ 22.00'de Pentagon'da askeri tören yapıldı. İki devlet ulusal marşlarının askeri bandoyla çalındığı törende ayrıca Türkiye'den gelen heyet onuruna top atışı gerçekleştirildi. Bakan Akar'ın, Savunma Bakanlığı özel defterini imzalamasının sonrasında heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Daveti için Shanahan'a teşekkür eden Akar, "Ziyaretimiz yalnızca ikili ilişkiler bakımından değil, bölgedeki güvenlik ve istikrar baımından da çok önemli." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ve Suriye'deki son gelişmeleri görüştüklerini hatırlatan Akar, Türkiye'nin Suriye, Irak ve diğer bölge devletlerinin toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine saygı duyduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal