Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Geniş Kapsamlı Yarıyıl Tatil Programı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere geniş kapsamlı yeni bir eğitim programı uygulamayı planlıyor.

18.01.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-09:44) Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Geniş Kapsamlı Yarıyıl Tatil Programı

Eğitim ve öğretim döneminin birinci yarıyılının bitmesine sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı, geniş kapsamlı yeni bir eğitim programı uygulanacağını açıklamasında bulundu. 

Öğretmenler için hazırlanan yeni eğitim programının önümüzdeki yarıyıl tatilinde uygulanması planlanıyor. Eğitim programı eğitimde fırsat eşitliğini ve mesleki eğitimin güçlendirilmesini hedefleniyor. Programda öğrencilere eşit olanaklar sunulmasına ve sosyal arka planı nedeniyle dezavantajlı öğrencilerin desteklenmesine önem veriliyor.

Sosyoekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin gelişimini hedefleyen program İki haftalık yarıyıl tatili için isteğe bağlı tutuluyor. Farklı kademelerde öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan eğitim seminerlerinin, internet bağlantısı ile erişime açık olarak verilmesi planlanıyor. 

ÖBA İLK KEZ KULLANILACAK


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında öğretmenlerin uzaktan eğitim seçeneklerini geliştirmek için ÖBA’yı kurduklarını belirterek bu platformun ilk kez yarıyıl tatilinde kullanılacağı açıklamasında bulundu. 

MEB öğretmenlerin her yıl belirli bir bölümünün katıldığı programlardan ziyade tüm öğretmelerin katıldığı gelişim programları uygulamayı hedefliyor. Eğitimde fırsat eşitliği bağlamında değerlendirilen program öğretmenlerin mesleğe başladıktan sonra ilk beş yılda tamamlayacakları geniş çaplı ek bir eğitim programı olarak da değerlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal