02.03.2020-17:38 (Son Güncelleme:28.03.2024-17:31)


1

Milano şehrinin simgesi sayılan “Duomo di Milano” yani Duomo Katedrali turistik seyahatlerde ilk görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Bulunduğu geniş meydan “Piazza del Duomo”ya da adını veren bu ihtişamlı katedral, 11.700 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Milano seyahat rehberinde mutlaka yer alması gereken Duomo Katedrali hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

11.700 metrekare alan üzerine kurulmuş olma özelliği ile Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası, Londra'daki Aziz Paulus ve Sevilla katedrallerinden sonra Avrupa'nın dördüncü büyük katedrali olarak yerini almıştır.



3

Yapımına 1386 yılında başlanan Duomo Katedrali'nin inşası 500 yıl boyunca sürmüş, fakat 1965 yılında tamamlanmıştır. Restorasyon çalışmaları ise günümüzde halen devam etmektedir. Bu nedenle yapının üzerinde farklı dönemlerin ve farklı mimarların izleri görmek mümkündür.



4

40 bin kişilik kapasitesi, muazzam heykelleri, orijinal tabloları, mumyaları ve işlemeleriyle sadece dışarıdan bakıldığında değil, içine girildiğinde de insanı büyülemektedir.



5

İçerisinde yer alan en önemli eserlerden biri Saint Bartholomew heykelidir. 1562 yılında Marco d’Agrate tarafından yapılmıştır.



6

Dış kısımda dikkat edilmesi gereken en önemli heykel ise “Madonnina” adlı altın heykeldir. 1762 yılında katedrelin tepesine, 108.5 metre yüksekliğe yerleştirilmiştir. İtalya geleneklerine göre, Milano’daki hiçbir bina bu heykelin yüksekliğini geçecek şekilde inşa edilememektedir. Heykelin adını Milano’ya özgü pek çok şarkıda duymak mümkündür.



7

Mart Twain, Oscar Wilde ya da Henry James gibi ünlü isimlerin eserlerinde ya da mektuplarında Duomo Katerali ile ilgili betimlemelere rastlamak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR