MHP'den İttifak Açıklaması: Pişmanlıkları Fayda Vermeyecek!

AK Parti ile yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklayan MHP'den yeni bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları yarar getirmeyecek.'' dedi.

26.10.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:22)

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, paylaştığı yazılı açıklamada, başından beri Türkiye'nin geleceği bakımından MHP'nin siyasette oynadığı dominant fakat bir o derece da yapıcı ve olumlu rolden rahatsız olanların, Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde devre dışı kalmasının ardından "derin bir oh çektiklerini" söyledi. Yalçın, ''Cumhur İttifakı'nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları yarar getirmeyecek.'' diye konuştu.

AF, ANDIMIZ VE BRUNSON

Yalçın, MHP'nin fedakarlıklarına, yapıcı ve olumlu duruşuna karşın kimi çevrelerin zaman içerisinde siyasete egemen olup Cumhur İttifakı'nı güçsüzleştirmek için her yolu denediklerini ifade ederek, "MHP yapıcı hareket etse dahi bu çevrelerin ön yargıları kırılmak bir kenara dursun, üstü örtülü bir kin, buğz ve çekememezlik bir ur gibi giderek artmıştır. Af ve andımız gibi hassasiyet lazım olan meselelerde rahip Brunson konusu etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş, Cumhur İttifakı'nın etkisiz duruma getirilmesi, bu sebeple MHP'nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür siyasi beşinci kol faaliyeti yapılmaya başlanmıştır." sözlerini kullandı.

''PİŞMANLIKLARI FAYDA VERMEYECEKTİR''

Yalçın, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın yerel seçimler haricinde devam edeceğinin altını çizdiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

"Konu üslup değil, MHP'nin dominant tavrından rahatsız olanların 'MHP siyasi vesayet kurmaya çabalıyor' iddiasını söyleyerek güya AK Parti'yi partimizin tesir ve tasallutundan kurtarma uğraşıdır. Bu, yanlış bir hesaptır ve eldeki kısıtlı yakıtı tükettirip kazma kürek yaktıran mart soğuğundan dönecektir. Evdeki bulgurdan cayıp Dimyat'a pirince gitme çabasının mevcut kazanımların da elden çıkmasına neden olması kaçınılmazdır. Cumhur İttifakı'nın devletin bekası ve toplumsal barışın korunması bakımından taşıdığı değeri siyasi menfaatlerine, ideolojik öngörüsüzlükleri ve etnik reflekslerine kurban edenler; ittifaksız yerel seçimlerin bölücülere ve şer odaklarına yaradığını fark edeceklerdir. MHP ile AK Parti arasında milli vicdanın tezahürü olarak anlaşılan ve halkımızın bekası için devamı tarafında olduğumuz Cumhur İttifakı'nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir yarar sağlamayacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal