MHP Kayıt Dışı Haber Siteleri için TBMM'ye Kanun Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kayıt dışı faaliyet yürüten internet haber sitelerinin getirdiği mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kanun teklifi yapılacak.

08.03.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-10:23) MHP Kayıt Dışı Haber Siteleri için TBMM'ye Kanun Teklifi

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, teknolojinin inanılmaz bir şekilde hızla ilerlediği bugünde, teknolojiden faydalanan vatandaşların vakitten tasarruf ettiğini, bilgi, hizmet il ürüne kolay bir şekilde ulaşabildiğini dile getirdi.

Fakat bu baş döndürücü ilerleyişin, neredeyse her alanda mağduriyetler ile şikayetleri de beraberinde getirdiğine işaret eden Öztürk, "Bilindiği üzere yakın zamanda, MHP'nin kanun teklifi ve güçlü desteğiyle, aynı kapsamdaki sosyal medya kuruluşları için çıkarılan çok önemli bir kanunla bu kuruluşlara dair önemli değişiklikler ve sorumluluklar hayata geçirilmiştir. Uzun zamandır internet ortamında yaşanan bir başka mağduriyet konusu da kayıt dışı faaliyette bulunan sözde haber siteleridir. Sayfalarında künyesi bile bulunmayan, bulunsa dahi gerçek olmayan bilgilerle vatandaşlarımızın yanıltıldığı bu siteler mantar gibi çoğalmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu haber sitelerinin, hedef kitlelerinde olan insanları, siyasetçileri, girişimcileri gerçek olmayan haberlerle ve "itibar suikastlarıyla" mağdur edebildiğine işaret eden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

''ÇAMUR AT, İZİ KALSIN''

"Müdahaleli anketlerle de mevcut ve potansiyel siyasetçilere yönelik algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Benzeri örneklerin yanı sıra, terör örgütlerinin de rahatlıkla propaganda alanı oluşturabildikleri internet haberciliğinin yasal bir zemine oturtulması ivedi ve elzemdir. Nitekim bu düzenleme sayesinde herkes 'çamur at, izi kalsın' saçmalığından korunacaktır. Üzerinde uzun zamandır çalıştığımız bu önemli konuyla ilgili yasal düzenlemenin sonuna geliyoruz. Yakın zamanda TBMM Başkanlığına sunacağımız kanun teklifiyle kayıt dışı faaliyet gösteren internet haber sitelerinin yarattığı mağduriyet son bulacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal