Mevlüt Çavuşoğlu: Irkçılık ve Nefret Zehirdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlıkça yeni bir faaliyet başlattıklarını ifade ederek, "İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık içeren eylem ve söylemleri her yıl rapor halinde tüm dünyaya ifşa edeceğiz" diye konuştu.

19.02.2021-12:08 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-12:08) Mevlüt Çavuşoğlu: Irkçılık ve Nefret Zehirdir

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden Almanya'nın Hanau kentinde 2020'de gerçekleştirilen ırkçı saldırının yıl dönümü sebebiyle video mesaj yayınladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının üzerinden bir sene geçtiğini  hatırlatarak, yaşamını yitirenler için rahmet diledi. Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ile İslam karşıtlığının arttığının altını çizerek, "Geçen yıl Almanya'da Müslümanlara yönelik 900'den fazla saldırı gerçekleştirildi. Salgın süreci de ırkçılık ve İslam karşıtlığını arttırdı" ifadelerini kullandı.

''HASTALIKLI ZİHNİYET HERKESİ TEHDİT EDECEK''

Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlıkça yeni bir faaliyete başladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 "İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık içeren eylem ve söylemleri her yıl rapor halinde tüm dünyaya ifşa edeceğiz. Şunu çok net söylüyoruz; bu saldırılar artık son bulmalı. Hanau saldırısı ile ilgili soruşturmanın adil ve hızlı bir şekilde sonuçlanması önem taşıyor. Aksi takdirde bu hastalıklı zihniyet sadece yabancıları ve Müslümanları değil herkesi tehdit edecek. Bu konularda siyasetçilere önemli görevler düşüyor. Avrupa, popülist, ırkçı ve göçmen karşıtı söylemlerin rehinesi haline gelmemeli. Şansölye Merkel'in de söylediği gibi, 'ırkçılık ve nefret zehirdir'. Bunun panzehiri de sağduyulu siyasetçilerin elindedir. Bu sorunu ancak birlikte işbirliği ve kararlı adımlar ile çözebiliriz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yanında olacağız." 

mçtvt19022021

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal