Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Uyarısı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'nın kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ile oluşabilecek ansızın sel ve su baskını olabileceğine dair vatandaşları uyardı.

02.07.2021-15:38 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-16:24) Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Uyarısı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumu raporuna göre, cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'nın kuzey ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sağanak sebebi ile oluşabilecek ani sel ve su baskınına karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'nın kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ile oluşabilecek ansızın sel ve su baskını olabileceğine dair vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter'daki hesabından, cumartesi günü başta İstanbul olmak üzere Marmara'nın doğusu için sağanak yağmur uyarısı yaptı.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul’da zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

ETKİLİ OLACAK SAATLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğün internet sitesinde yer alan uyarıda, kuvvetli yağışın cumartesi günü 02.00- 20.00 saatlerinde etkili olmasının beklendi açıklandı.

MARMARA'NIN BATISI İÇİN DE UYARDI

Diğer taraftan müdürlük tarafından Marmara'nın batısı için de sağanak yağmur olabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey ve doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Marmara'nın batısında etkili olması beklenen sağanağın saat 21.00'e kadar devam edeceği kaydedildi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal