Metal yorgunluk nedir, ne demektir? Metal yorgunluk belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır, nasıl giderilir?

Son dönemlerde metal yorgunluk kavramı sıkça gündeme gelmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bahsettiği metal yorgunluk kavramı merak konusu oldu. Birçok kişi, metal yorgunluk nedir? Metal yorgunluğun belirtileri nelerdir? Metal yorgunluk nasıl giderilir? Gibi pek çok soruya yanıt aramaktadır. İşte metal yorgunluk kavramı hakkında merak edilenler…

09.05.2022-20:30 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-20:30) Metal yorgunluk nedir, ne demektir? Metal yorgunluk belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır, nasıl giderilir?

Metal yorgunluk kavramı son dönemlerde sık sık karşılaşılan bir kavram haline geldi. Siyasi isimlerin konuşmalarında da yer verdiği metal yorgunluk kavramı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Gündemde sıklıkla araştırılan konular arasına giren metal yorgunluk kavramı ile ilgili; metal yorgunluk nedir? Nasıl giderilir? Belirtileri nelerdir? Gibi sorulara yanıt aranıyor.

Metal yorgunluk kavramı

Metal yorgunluk, devamlı olarak çalışan ya da sürekli olarak belli bir yüke maruz kalan metal malzemelerin dayanıklılık özelliklerini yitirmeye başlaması anlamına gelir. Örneğin, bir teli her zaman aynı noktadan bükerseniz, o tel bir süre sonra büküldüğü noktadan kırılır. Kırılma aşaması metal yorgunluğunun geldiği son noktadır. Dayanıklı metaller ilk kullanılmaya başlandığında çok sağlamken zaman içerisinde kullanıla kullanıla dayanıklılığını kaybederek eskir. İnsanlar da bu durumu yaşar. Metallerde yaşanan yorgunluk insanlarda ‘ruh yorgunluğu’ olarak kendini gösterir. İnsanlar hasta olmasalar bile bazı durumlarda eski enerjilerini ve güçlerini kaybederler. Bu durum da metal yorgunluk olarak adlandırılır. Metal yorgunluk yaşayan insanlar, uzun zaman yorucu bir şekilde çalıştıktan sonra artık eski enerjilerine ve güçlerine sahip olmazlar.

Metal yorgunluk

Sevdiği bir işe yeni başlayan bir kişi, o işte yüksek enerji ve performans sergiler. Zamanla bu kişilerin işe duydukları enerji azalır ve bunun sonucunda da o işe harcadıkları çaba kaybolmaya başlar. Enerjisi ve performansı düşen kişi eleştirilerin de hedefi olur. Bunun sonunda o kişi eleştirilmeye başlar. Gelen eleştiriler karşısında enerjisi ve gücü olmayan kişi zamanla sinirli ve tahammülsüz birine dönüşebilir. Metal yorgunluk olarak tanımlanan bu durum pek çok sektörü etkilemektedir. Bu açıdan dünyaca ünlü birçok şirket belirli bir süreden sonra yönetici kadrosunda değişiklik yaparak yenilenmeye gitmektedir. Bunun amacı metal yorgunluğa ulaşmış çalışanların yerine daha enerjik ve güçlü ekip arkadaşları bulmaktır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal