Mert Fırat Kimdir?

Kelebeğin Rüyası, Ufak Tefek Cinayetler, Arif ve 216 gibi yapımlarda yer alan Mert Fırat aslen nereli? Mert Fırat Kaç yaşında?

26.03.2021-12:09 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-11:39) Mert Fırat Kimdir?

Aslen Ankaralı olan Mert Fırat Üniversite eğitiminin ardından başladığı oyunculuk kariyerine boyunca birden fazla yapımda yer almıştır. Yalnız Oyunculuk değil aynı zamanda senaristlik de yapan Mert Fırat kaç yaşında? Mert Fırat dizileri neler?

MERT FIRAT KİMDİR?

Asıl adı Şahabettin Mert Fırat olan ünlü oyuncu 1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Baba tarafı Arap olan ismin anne tarafı da Çerkez kökenlidir. Babası tarafı Antakyalı olan Fırat’ın anne tarafı da Kayserilidir. Eğitim hayatına devam ederken bir yandan da oyunculukla ilgilenen Mert Fırat ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Ortaokuldan bu yana okulun tiyatro kolunda yer alan ünlü oyuncu liseyi bitirdikten sonra Alanya’da garsonluk yapmıştır. 

MERT FIRAT NERELİ?

Liseyi bitirdikten sonra Üniversite sınavına giren oyuncu yaz tatilinde para kazanmak için Alanya’ya gitmiş ve orada garsonluk yapmıştır. Biriktirdiği para ile kız arkadaşını görmek için İsveç’e giden isim bir süre İsveç’te d garsonluk yapmış aşçılık ile ilgilenmiştir. İsveç’te yaşadığı süreçte radyo televizyon okuyan Mert Fırat oradaki eğitimini yarıda bırakıp Türkiye’ye dönmüştür. Doğduğu yer olan Ankara’ya kesin dönüş yapan Mert Fırat Ankara Üniversite’si Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde okumuştur. Bölümü 2006 yılında tamamlayan isim amatör olarak devam ettiği oyunculuğu profesyonel olarak icra etmeye başlamıştır. Ankara’da eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a giden oyuncu burada Oyun Atölyesi kapsamında çeşitli oyunlarda yer almıştır. Hırçın kız adlı tiyatro oyunu ile izleyicilerin karşısına çıkan Fırat dikkat çekici performansı ile izleyicilerden tam not almıştır.


MERT FIRAT KAÇ YAŞINDA?

1981 yılında doğmuş olan ünlü oyuncu 40 yaşındadır. İstanbul’a geldikten sonra oynadığı Hırçın kız oyunu ile beğeni toplayan isim hemen ardından Yersiz Yurtsuz dizisiyle ekranlara geldi. Asıl popülerliğini kazandığı Binbir Gece dizisinde büyük çıkış yakalayan isim Kapalı Çarşı dizisiyle de bilinmektedir. 

Oyunculuğun yanı sıra senaryo yazarlığı da yapmış olan Mert Fırat hem yazıp hem başrolünde oynadığı Başka Dilde Aşk filmiyle ödül almıştır. 2018 yılında Önder Fırat’ın kızı İdil Fırat ile dünya evine girmiş olan isim DasDas aslı bir performans sanatları merkezinin de ortaklarından biridir. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal