Mersin'de 1 Milyondan Fazla Arı Telef Oldu

Mersin'de bir veterinerin ilgilendiği yaklaşık 1 milyon 200 bin arısı böcek ilacı ile zehirlenmesi sonucu telef oldu.

18.09.2021-13:30 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-14:09)

Mersin'e bağlı Erdemli ilçesinin Alata Mahallesi'ndeki bahçesine arılarını getiren veteriner hekim Arif Aksay, arılarını koyduğu kovanda bulamadı. Arılarının kovan içerisinde olmadığını fark eden veteriner hekim Arif Aksay, arılarının hepsinin telef olduğunu görünce şok oldu.

Arif Aksay, arılarının kasıtlı olarak öldürüldüğünü düşünerek 16 kovanda 1 milyon 200 bine yakın arı bulunduğunu ifade etti. Aksay, arılarının telef olmasını büyük bir üzüntüyle paylaşırken ''Keşke çalınsaydı da arım telef olmasaydı. Hepsini çalsalar canım bu kadar yanmazdı'' dedi.

HANGİ VİCDAN BUNU YAPAR?

Daha 1 hafta önce Toroslar bölgesinden kışlaması için arılarını Erdemli ilçesinde bulunan kendisine ait bahçesine getirdiğini ifade eden Aksay,  ''Arıların bakımını yapmak üzere bugün bahçeme geldim. Geldiğimde tüm arılarımın telef olduğunu gördüm. Hala olayın şoku üzerimde. Bunu yapan nasıl bir vicdana sahip nasıl bir insan.  Keşke çalınsaydı da arım telef olmasaydı. Yani yazık günah. Hangi vicdan bunu yapar şuna bakın, bunların her biri birer can. Biz bunların sayesine hayattayız. Arılar olmasa ne meyve olur, ne insan olur.'' dedi.

ARILARI ÇALSALAR CANIM BU KADAR YANMAZDI

Arılarının kasıtlı olarak zehirlendiğini ifade eden Aksay, ''Benim tespitim, bahçelere verilen ilaçlardan mütevellit değil, arının ölmesi. Arılar zaten kokuyu hissettiği an bahçelere gitmiyor. İlacın verildiği yöne gitmiyor. Ama bu yapılan kasıtlı yapılmış ve akşam yapılmış. Arı kovanda iken direkt böcek ilacı ile her birine, her bir kovana ayrı ayrı verilmiş. Arılar her bir kovanda tamamıyla telef olmuş durumda, ana arısı da dahil. Hepsini çalsalar içim bu kadar yanmaz, canım bu kadar yanmazdı. Diyecek bir kelime bulamıyorum. Duygularımı ifade edemiyorum'' şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal