Mersin Sahiline Kadar Ulaştı: Endişe Büyüyor

Suriye'den denize sızan petrol, Mersin sahillerine ulaştı. Petrol sızıntısıyla yaşanılan endişe de büyüyor.

13.09.2021-13:48 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-13:48) Mersin Sahiline Kadar Ulaştı: Endişe Büyüyor

Suriye'deki termik santralden sızan petrol Akdeniz’e yayılmaya devam ediyor. Petrol sızıntısının Mersin sahillerine kadar ulaşmasıyla endişe arttı. Suriye'deki termik santralde 24 Ağustos tarihinde sızmaya başlayan petrol, Doğu Akdeniz'deki birçok sahile ulaştı. Mersin sahillerini de tehdit eden petrol atıklarına karşı yetkili ekipler, Tarsus Plajı'nda geniş çaplı temizlik yaptı. 

PETROL SIZINTISI TÜM AKDENİZE KIYISI OLAN ÜLKELERİ TEHDİT EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürü Vekili İbrahim Can konu ile ilgili açıklamasında ‘Sızan yaklaşık 15 bin ton yakıt, sahillerimizi tehdit altında bırakmaktadır. Suriye'nin Baniyas Termik Santrali’nde meydana gelen petrol sızıntısı Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri tehdit ediyor. Ülkemiz sınırları içerisinde ilk etapta Hatay’ın Samandağ ilçesinde, Samandağ sahillerinde, akabinde Karataş sahillerinde ve şu anda da Tarsus Berdan Nehri’nin denize döküldüğü kısmın doğusunda ve batısında küçük parçacıklar halinde görülmektedir. Sızan yaklaşık 15 bin ton yakıt, sahillerimizi tehdit altında bırakmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı’nın ve liman başkanlıklarının sahillerde, açıklarda bu şekillerde temizleme çalışmaları yaptığını biliyoruz. Ancak rüzgar yönüyle sahillerimize kadar geleceğini, bu parçacıkların, bu oluşumların sahillerimizde olacağını öngörüyorduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak gerek araç ve ekipmanlarımızla gerek personellerimizle olası tehditlere karşı zaten teyakkuz halindeyiz. Bu işleri koordineli bir şekilde ilçe belediyelerimizle de sağlamaktayız’ diyerek sızıntıya karşı her an teyakkuzda olduklarının altını çizdi. 

DENİZ CANLILARI SAHİLE VURDU

Mersin sahillerinde yürütülen temizlik çalışmaları kapsamında Petrol atıkları toplanırken, mavi yüzgeçli yengeç başta olmak üzere bazı deniz canlılarının sahil vurduğu görüldü. Yapılan çalışmaları Çevre İl Müdürlüğü ekipleri de yakından takip ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal